Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Reprezentanții asociațiilor și municipalităților din districtul Ebersberg au boiocat, miercuri seară, forului de dialog social Deutsche Bahn (DB) privind planurile de a construi o nouă linie de cale ferată la sud de München în direcția Tunelului Brenner.

„Credem că este greșit să apelăm la boicot”, a spus Christian Trader de la DB Netz AG. Astfel, răspunsurile la majoritatea celor 76 de întrebări trimise în scris ar trebui publicate în curând. Recent, într-o scrisoare deschisă, municipalitățile și asociațiile au criticat faptul că, din punctul lor de vedere, dialogul nu se desfășoară pe picior de egalitate.

Acestea resping toate cele patru variante de traseu propuse de căile ferate din cauza impactului considerabil asupra peisajului și asupra multor familii. În opinia lor, extinderea traseului existent cu protecție optimă împotriva zgomotului și cu o nouă clădire chiar lângă căile existente ar putea fi soluția mai bună.

Tunelul Brenner este o investiţie cu bani europeni și se va deschide în 2028, urmând să ofere o alternativă de transport a mărfurilor pe calea ferată.