Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a intrat „pe surse“ in posesia pozitiei oficiale a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) in ceea ce priveste abrogarea OUG 51/2019. Astfel, din pozitia exprimata de UNCJR reiese clar faptul ca toate consiliile judetene din tara sunt de parere, la unison, ca abrogarea ordonantei 51 nu numai ca nu va rezolva problem transportului elevilor, dar, mai rau, va duce la paralizarea transportului judetean in toata tara. Prin urmare, Proiectul de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul transportului de persoane, asa cum a fost el prezentat de catre Guvern, nu poate fi sustinut de consiliile judetene.

Intr-un comunicat de presa al FORT se precizeaza ca „doamna Turcan a fost mintita si dezinformata alaturi de intreaga opinie publica, fara nici o retinere, fapt ce pune Guvernul intr-o mare dificultate. Nici pana in momentul de fata nu se cunoaste forma Legii de abrogare a prevederilor OUG 51, pe pagina Guvernului existand doar o referire la proiect“.
In acest context, lipsit de transparenta, corecta, informare si dialog, FORT face un ultim apel catre Guvern, sa se aseze la masa dezbaterilor si sa lase Parlamentul sa adopte prin lege OUG 51 modificata si completata si in Senat dar si in Camera Deputatilor, cu amendamente ce permit bugetarea si asigurarea fondurilor necesare transportului elevilor.
„Insistenta de care Guvernul da dovada pe acest subiect, contrar tuturor argumentelor, nu demonstreaza altceva, decat incercarea de a arunca din nou transportul judetean in bratele politicienilor locali intr-un an cu dubla miza electorala. Singura necunoscuta este legata de cei ce pun Guvernul intr-o astfel de postura“, se mai arata in comunicatul FORT.
Pozitia integrala a UNCJR se poate citi aici.