Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Safety Broker de Asigurare, cel mai mare distributor de asigurări din România şi Republica Moldova, cu o cotă de piaţă de aproximativ 8% şi prime intermediate în valoare de 150 de milioane de euro la finalul lui 2021, a atras Grupul Unilink în acţionariatul companiei.

Unilink este lider al pieţei din Polonia, cu o reţea de 12.000 de agenţi şi 1.000 de sedii, fiind prezent în 4 ţări din centrul și estul Europei (CEE), după recenta preluare a pachetului majoritar de acţiuni al I&G Broker, cel mai mare distribuitor de asigurări din Bulgaria.

După finalizarea tranzacției, conducerea Safety Broker va fi asigurată în continuare de Viorel Vasile – CEO și membru fondator. În același timp, Viorel Vasile și Robert Niţă vor rămâne acționarii minoritari ai companiei, iar consiliul de administraţiei al companiei va fi format din 3 reprezentanţi Safety Broker (Viorel Vasile, Robert Niţă şi Cati Stoican) şi 2 reprezentanţi Unilink (Igor Rusinowski şi Aleksandra Friedel).

Unilink are ca obiectiv construirea celei mai mari platforme de vânzări de asigurări din CEE. Unilink Group va încheia 2021 cu prime de asigurare intermediate în valoare de peste 650 de milioane de euro, ceea ce îl va poziţiona în vârful clasamentului pieţei de retail în asigurări din regiunea centrală și de est a Europei.

„Piața de asigurări din România este similară cu cea din Polonia din punctul de vedere al comportamentului de cumpărare al clientului. Investiția în piața de asigurări din România are legătură cu potențialul foarte mare de dezvoltare rezultat dintr-o cota de penetrare a asigurărilor semnificativ mai mică decât cea europeană, precum și de dominanța canalelor fizice de distribuţie. Împreună cu companiile din grup care operează în Polonia, Romania, Republica Moldova și Bulgaria, vom construi cel mai puternic jucător din CEE, oferind cele mai bune servicii clienților și partenerilor și cea mai profesionistă colaborare cu companiile de asigurări”, a declarat  Igor Rusinowski, președintele consiliului de administraţie Unilink SA.

„Vedem un potential uriaș prin schimbul de cunoştinţe și experiențe cu Unilink Group, în special în zonele de IT, modele de distribuție, incluzând piaţa de corporate și business-urile de nişă, precum şi cooperarea cu societăţile de asigurări care sunt interesate să acceseze piaţa din România în baza Paşaportului European de distribuţie în asigurări”, a precizat Viorel Vasile, acționarul fondator și CEO-ul Safety Broker . „După 16 ani de la înfiinţarea companiei şi 8 ani consecutivi de lider în piaţa de brokeraj, am pus în balanţă listarea la Bursa din Bucureşti sau vânzarea unor părţi de acţiuni către un investitor strategic, având ca scop dezvoltarea companiei. Am considerat că selectarea unui partener strategic, cum este Unilink, aduce plusvaloare serviciilor oferite de Safety Broker, prin experienţa internaţională. Ne dorim să contribuim la consolidarea pieţei de brokeraj din România, inclusiv prin achiziţii de brokeri care au o structură de retail dezvoltată la nivel naţional”.

Tranzacția va fi supusă spre aprobare la Consiliul Concurentei și Autoritatea de Supraveghere Financiară.