Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris Bus & Coach a anunțat semnarea contractelor cu municipiile Iași şi Suceava, pentru livrarea a două flote de autobuze electrice Solaris Urbino 12, de 20 şi respectiv de 15 unităţi.

Procedurile de achiziție au fost organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Valoarea contractului încheiat cu Primăria Iaşi se ridică la 51,62 milioane de lei + TVA şi include – pe lângă cele 20 de autobuze – achiziția a 6 stații de încărcare rapidă și alte 20 stații de încărcare lentă. În cazul contractului cu municipiul Suceava, valoarea acestuia se ridică la 37,5 milioane de lei + TVA şi mai include 4 staţii de încărcare rapidă plus 15 staţii de încărcare lentă. Termenul de livrare a vehiculelor, atât la Iaşi, cât şi la Suceava, este de maximum 22 de luni.

Cele 35 de autobuze electrice sunt propulsate cu motoare de 160 kW şi au o capacitate totală de 82 de pasageri. Vehiculele sunt dotate cu sistemul de aer condiționat și încălzire, sistem audio-video de informare a călătorilor, Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Nu lipsesc sistemul de supraveghere video, cel de numărare a călătorilor, cu senzori amplasați la fiecare ușă, și sistemul de management al traficului.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.