Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În luna martie 2023, au fost produse în România un număr de 55.428 autoturisme, o scădere de 2,8% comparativ cu aceeași perioadă din 2022, respectiv 57.019 unități. Dintre acestea 35.610 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 19.818 unități au fost produse de uzina Ford Otosan de la Craiova.

Pe primele trei luni din 2023, în România au fost produse 142.756 unități, înregistrând o creștere de 4,73 % față de perioada similară din 2022. Dintre acestea 93.286 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 49.470 unități au fost produse de uzina Ford Otosan de la Craiova.

Productia pe platforma industriala Dacia de la Mioveni a fost reluata, incepand de luni, 4 mai, in acord cu partenerii sociali. La uzina Mecanica si Sasiuri, lucrul se desfasoara in trei schimburi, la uzina Vehicule, in doua schimburi, iar la directia Logistica Romania, intr-un singur schimb, arata Groupe Renault Romania.

Din 11 mai, uzina Vehicule va functiona in trei schimburi, iar activitatea de logistica va fi corelata cu redemararea uzinelor Groupe Renault din lume. Toate masurile sanitare in vigoare, in Romania, au fost implementate astfel incat activitatile sa se deruleze in conditii de protectie a sanatatii angajatilor, se mai arata in comunicatul de presa. Reluata partial, in 21 aprilie, la uzina Mecanica si Sasiuri si in departamentul Presaj, la uzina Vehicule, productia, la nivelul platformei, se desfasoara normal, respectand conditiile de igiena si securitate. „Din prima zi de lucru a reluarii partiale, fiecare echipa a fost informata despre masurile luate de catre companie si despre regulile de urmat cu strictete pentru a proteja sanatatea tuturor angajatilor. Aceste masuri vizeaza diferite etape de lucru. Traseul intre domiciliu si locul de munca, de la accesul in autobuz, pana la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industriala, respectand distanta sociala. La sosire, angajatilor li se verifica temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul in interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantina, zone de repaus) se face respectand marcajele vizuale la sol, regulile de igiena si de distanta sociala. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajatii poarta masti de protectie.”