Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford și-a anuntat angajamentul ca până la jumătatea anului 2026, gama sa de autoturisme să fie 100% pregătită să atingă zero emisii, în variantele electrice sau plug-in hybrid, urmând ca până în 2030 să fie complet electrică. În mod similar, întreaga gamă de vehicule comerciale Ford va fi complet electrică sau plug-in hybrid până în 2024. Ford se așteaptă ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie reprezentate de vehicule electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Anunțul de azi vine după ce Ford a raportat o revenire la profitabilitate în Europa, în al patrulea trimestru al anului 2020. Ford a anunțat că investește cel puțin 22 de miliarde de dolari la nivel global în electrificare până în 2025, aproape de două ori mai mult decât planurile anterior comunicate în legătură cu vehiculele EV.

Ford va investi 1 miliard de dolari pentru modernizarea fabricii sale din Koln, unul dintre cele mai mari centre de producție din Europa și „casa Ford” în Europa. Investiția va transforma operațiunile de asamblare a vehiculelor existente la Centrul de Electrificare Ford din Koln pentru fabricarea vehiculelor electrice, fiind primul astfel de centru al Ford în Europa.

Ford a confirmat, de asemenea, că primul său autovehicul complet electric construit în Europa, destinat clienților europeni, va fi produs aici în 2023, cu potențialul unui al doilea vehicul complet electric ce ar putea fi construit tot la fabrica din Koln.

“Decizia de a face din fabrica din Koln centrul de mobilitate electrică pentru Ford în Europa este un semnal important pentru întreaga forță de muncă”, a declarat Martin Hennig, președintele Comitetului general al Ford-Werke GmbH.

Detalii suplimentare despre planul de electrificare Ford și transformarea fabricii de la Koln vor fi făcute publice în lunile următoare.