Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Când mărfurile ies din feribot cu o declaraţie T2 din Irlanda, acest document T2 trebuie închis după sosirea în Olanda, însă în primele săptămâni după Brexit a devenit evident că mulți declaranți irlandezi credeau că documentele lor T2 vor fi închise de Portbase.  Nu a fost însă cazul; un document T2 trebuie închis după sosire de către vamă sau de către un destinatar autorizat de companie.

Documentele T2 din Irlanda sunt utilizate pentru transportul mărfurilor irlandeze (inclusiv din Irlanda de Nord) de-a lungul podului terestru prin Marea Britanie către UE. T2 poate fi descărcat fără ca mărfurile să fie plasate sub un alt regim vamal, dar închiderea necesită o acțiune. În cazul în care un document T2 nu este închis, declarantul irlandez va fi informat cu privire la acest lucru, trebuind apoi să demonstreze ce s-a întâmplat cu mărfurile. În cel mai rău caz, va urma o amendă din partea Vămii.

De asemenea,  și  declaraţiile T2 olandeze către Irlanda trebuie închise în Irlanda. Procedura se aplică și la Calais și Zeebrugge, precizează asociaţia olandeză TLN.