Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Recent lansat la IAA Hanovra, IVECO eDAILY a fost testat și de clienți, inclusiv din România, care și-au arătat aprecierea pentru modularitatea care a fost luată în calcul la construcția acestui model. Acesta permite instalarea mai multor seturi de baterii, crescând astfel autonomia vehiculului în funcție de aplicație. Reconfigurarea vehiculului se poate face și după livrare, dacă pe durata de viață a unui vehicul, proprietarul își modifică cerințele de sarcină și autonomie.

eDAILY poate fi echipat cu una, două sau trei baterii care beneficiază de o garanție de opt ani de utilizare sau până la 250.000 de kilometri. În cazul în care capacitatea de stocare a baterie scade sub 80% în acest interval, ea va fi înlocuită fără niciun cost suplimentar. Opțiunile de încărcare includ varianta alimentării la o putere de 80kW, care, în 30 de minute, crește autonomia autoutilitarei cu 100 de kilometri.

Noul eDAILY beneficiază de același sașiu robust care a făcut din Daily una dintre furgonetele cele mai căutate în special pentru sarcini de peste 3,5 t greutate totală. eDAILY oferă un volum de încărcare de până la 20 metri cubi, o sarcină utilă de până la 4,6 tone și o capacitate de remorcare de până la 3,5 tone.

Motorul electric construit de FPT dezvoltă o putere maximă de 140 kW (190 CV), cuplu maxim de 400 Nm și atinge o viteză maximă până la 120 km/h, dar, în cazul în care este nevoie de putere suplimentară, șoferii pot profita de un impuls suplimentar prin activarea funcției distinctive Hi-Power, specifică eDAILY. Utilizarea energiei poate fi optimizată datorită selectorului modului de conducere, care permite fie extragerea puterii maxime, fie minimizarea puterii absorbite.

”Faptul că eDAILY dispune de baterii modulare, montate pe șasiu și care, ulterior, pot fi înlocuite cu unele mai performante, pe măsură ce tehnologia avansează, demonstrează că este o autoutilitară orientată către viitor. Cred că aceste este principalul avantaj al acestui model. Prin lansarea noului eDAILY, IVECO a venit cu o versiune perfect aliniată cu cerințele actuale ale pieței. Suntem impresionați în special de șasiu, care face că eDAILY să fie vehiculul care răspunde cel mai bine profilului nostru de activitate”, spune Adrian Țigănuș, Fleet Maintenance Manager la FAN Courier.

Iar Răzvan Ciucu, Sales Director Cool Unit, a spus că rezistența șasiului clasicului Daily este un aspect extrem de important pentru carosieri, pentru că oferă o gamă foarte variată de conversii. ”Am avut plăcuta surpriză să constatăm că noul eDAILY oferă în continuare acest avantaj, de a monta pe șasiu orice tip de suprastructură. De asemenea, am fost impresionat de manevrabilitatea vehiculului. L-am condus pe un traseu destul de solicitant, iar mașina s-a comportat perfect și la plecarea din rampă, cu o înclinație destul de mare.”