Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noile Renault Kangoo Van și Mercedes-Benz Citan au fost anunțate împreună drept câștigătoare ale distincţiei International Van of the Year 2022 (IVOTY), cu ocazia Solutrans 2021. Decernarea prestigiosului trofeu a avut loc în cadrul Galei Solutrans, din 17 noiembrie, la care au participat nu mai puţin de 900 de invitați.

Acesta este al patrulea titlu IVOTY câştigat de-a lungul timpului atât de Renault, cât și de Mercedes-Benz. Cea de-a 5-a generație Volkswagen Caddy a terminat pe locul secund în competiţia din acest an, în timp ce furgonetele electrice mici Stellantis, împreună cu Toyota Proace City Electric, au ocupat poziţia a treia.

„Pe măsură ce premiile IVOTY intră în al patrulea deceniu de viaţă, filosofia și obiectivele rămân neschimbate, în ciuda nivelului ridicat de tehnologie și inovație atins de producători, care se aliniază tendințelor pieței. Principalul criteriu pentru Premiul Internațional Van of the Year este contribuția vehiculelor la standardele de eficiență, siguranță, durabilitate și mediu ale sectorului utilitarelor ușoare. Pentru IVOTY 2022, candidații au inclus atât vanuri tradiționale cu motor diesel, cât şi selecție de modele electrice (BEV). Inițial, au existat paisprezece autoutilitare noi care au fost lansate recent de unsprezece producători, pentru ca juriul paneuropean IVOTY să aleagă un singur câștigător”, a explicat Jarlath Sweeney, președintele IVOTY.

În evaluarea noilor Kangoo și Citan, juriul a ţinut cont de proiectul multianual de colaborare dintre cei doi producători, fiecare marcă aducând propriul său ADN și, prin urmare, caracteristici unice programului comun de dezvoltare, rezultând două vehicule cu caracteristici distincte – cum ar fi sistemul de uși „Open Sesame” la Renault Kangoo sau includerea sistemului de infotainment Mercedes-Benz MBUX plus alte dispozitive de siguranță pe Citan.

Comentând despre primirea premiului, Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes-Benz Vans, a declarat: „Suntem încântați că noul nostru Mercedes-Benz Citan a fost distins cu Premiul Internațional Van of the Year 2022. Citan a fost complet reînnoit de profesioniști pentru profesioniști și completează perfect portofoliul nostru existent de furgonete Mercedes-Benz. Atât utilitara, cât și modelul Tourer oferă clienților noștri o gamă largă de utilizări posibile și un grad înalt de funcționalitate – cu un grad ridicat de confort și standardele de siguranță dovedite Mercedes-Benz. Ca un adevărat Mercedes-Benz, Citan completează familia noastră de autoutilitare. Mulțumim juriului Internațional Van of the Year pentru acest premiu atât de important pentru noi!”

Mark Sutcliffe, SVP, LCV Business Unit, Renault Group, a declarat la rândul său: „Aș dori să mulțumesc întregului juriu IVOTY pentru că a ales noul Renault Kangoo Van „International Van of The Year 2022”. Acest premiu este o mare mândrie pentru echipele noastre. Recompensează eforturile acestora în proiectarea și fabricarea unei autoutilitare la cele mai înalte standarde de calitate și ale cărei inovații, unice pe piață, au fost concepute pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a clienților noștri. Acest premiu prestigios este cea mai recentă recunoaștere a inovației și leadership-ului Renault în segmentul vehiculelor comerciale ușoare, datând de mai bine de 120 de ani.”

Amintim că Mercedes-Benz a câștigat IVOTY anterior în 1995, 1997 și 2005, în timp ce Renault a cucerit trofeul în 1998, 2002 și 2012.

*Voturile au fost strânse și calculate independent de RHA, asociația transportatorilor din UK.