Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În cadrul ceremoniei speciale de decernare a premiilor industriei, care a avut loc la Centrul de Conferințe H’Up, în seara zilei de presă a expoziției IAA Transportation de la Hannover Messe, Germania, Dr. Carsten Intra, CEO, Volkswagen Vehicule Comerciale (VWCV), a primit trofeul IVOTY 2023 din partea lui Jarlath Sweeney, președintele IVOTY.

Juriul de experți jurnaliști pan-europeni format din 24 de membri a acordat noului model complet electric Volkswagen Commercial Vehicles ID. Buzz 110 puncte, cu doar zece puncte în fața celui mai apropiat concurent, noul Ford Pro E-Transit. Renault Kangoo E-Tech Van, Nissan Townstar Zero-Emission și Mercedes-Benz eCitan s-au clasat împreună pe poziția a treia. Printre ceilalți candidați de pe lista scurtă se numără noile modele din gamele Fiat Professional Doblò și Scudo. În mod întâmplător, cele trei poziții de pe podium au fost ocupate de furgonete cu propulsie electrică.

Versiunile cu combustie internă ale Renault Kangoo Van și Mercedes-Benz eCitan au câștigat anul trecut premiul IVOTY 2022.

Felicitând Volkswagen Vehicule Comerciale, Jarlath Sweeney, președintele IVOTY, a declarat: “Am fost foarte încântat de acest premiu: “Nu se întâmplă prea des ca un concept de furgonetă complet nou să apară și să intre imediat pe piață. Noul ID. Buzz este un exemplu în acest sens și a fost onorat corespunzător cu acest premiu, cea mai înaltă distincție din industria vehiculelor comerciale ușoare. Felicitări echipei de design de la Volkswagen Commercial Vehicle pentru crearea acestui vehicul unic, perfect pentru mediul urban preocupat de mediu. Cu siguranță că se remarcă prin stilul său futurist și elegant, dar amintește totuși de Transporter T1 original, de acum 70 de ani, cu capota în formă de V, emblema VW proeminentă și consolele scurte.”

Dr. Carsten Intra, CEO Volkswagen Vehicule Comerciale, a declarat: “Am fost foarte încântat de această distincție: “ID. Buzz Cargo este “Vanul anului 2023″! Primele volume de comenzi de pe piețele noastre ne arată că noul nostru ID. Buzz Cargo este modelul potrivit pentru clienții comerciali la momentul potrivit. Am primit un feedback extrem de emoțional oriunde apare ID. Buzz  Această nouă formă de mobilitate primește recunoașterea potrivită. Dar cea mai mare recunoaștere este votul acestui juriu extrem de respectat: câștigarea acestui important premiu internațional Van of the Year este o mare onoare! În numele întregii echipe Volkswagen Vehicule Comerciale, aș dori să le mulțumesc foarte mult membrilor juriului pentru acest lucru. Suntem extrem de mândri și vedem această confirmare a muncii noastre ca pe o motivație pentru a continua ca până acum: să oferim vehiculul comercial potrivit pentru fiecare dintre clienții noștri.”

Aflat la cea de-a 31-a ediție, principalul criteriu pentru Premiul Internațional Van of the Year este contribuția vehiculelor la standardele de eficiență, siguranță, sustenabilitate și mediu ale sectorului vehiculelor comerciale ușoare. Pentru a fi eligibil, vehiculul trebuie să fie nou, să fie produs în serie până la sfârșitul anului pentru care primește premiul și să prezinte o inovație tehnologică semnificativă.

Procesul de alegere a fost arbitrat de către asociaţia transportatorilor din Marea Britanie, RHA UK.