Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Joi, 27 septembrie, MTI a afisat pe site, la rubrica Transparenta decizionala, Ordinul pentru modificarea si completarea normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere stabilite prin OG 27/2011. Asteptat cu interes in special de operatorii de transport persoane, Ordinul stabileste criteriile si punctajele pentru atribuirea curselor interjudetene, pentru care licitatia este programata in 31 ianuarie 2013.

Cele mai multe puncte se acorda pentru vechimea parcului auto. Astfel, vehiculele care au anul fabricatiei acelasi cu anul atribuirii sau sunt fabricate in 2011 vor primi 20 de puncte. (Anul de referinta luat pentru atribuire este 2012.) Vehiculele cu doi ani vechime primesc 19 puncte, cele cu trei ani vechime, 18 puncte, si tot asa, descrescator din unu in unu. Ultimele vehicule punctate sunt cele avand 15 ani vechime si care primesc sapte puncte, respectiv cele care au 16 ani vechime si pentru care se acorda cinci puncte. Pentru toate masinile mai vechi punctajul este zero.
Se acorda cate 10 puncte pentru fiecare vehicul aflat in proprietate sau detinut prin contract de leasing. Acest criteriu nu prea mai are rost in conditiile in care masinile cu contract de inchiriere nu mai pot participa la atribuire.
In ceea ce priveste clasificarea vehiculelor, a ramas valabila doar cea pe categorii. Astfel, categoria I primeste 14 puncte, categoria a doua, 12 puncte, a treia, noua, iar a patra, cinci puncte. Vehiculele neclasificate nu pot participa la licitatie. Problema este ca toate masinile utilizate pana acum de operatori au fost clasificate pe stele, iar …