Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Quantron AG, specialist în vehicule comerciale alimentate cu baterii și hidrogen, a fost expozant la IFAT 2022 de la München. IFAT este cea mai mare platformă la nivel mondial pentru gestionarea apei, a apelor uzate, a deșeurilor și a materiilor prime, cu aproximativ 120.0000 de vizitatori și 3.000 de expozanți din 155 de țări. Pe parcursul celor 4 zile ale târgului, Quantron AG a primit diverse comenzi pentru vehicule noi cu emisii zero și numeroase solicitări de informații privind conversia vehiculelor comerciale diesel existente în vehicule cu propulsie electrică, în principal de la companii municipale.

Cererea din partea companiilor s-a axat pe vehicule complet electrice din segmentul vehiculelor grele, de exemplu, vehicule de colectare a deșeurilor, cum ar fi Quantron QHB 27-280, precum și transportoare ușoare și medii, atât echipate cu tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen, realizată cu Quantron QLI FCEV, cât și cu propulsie electrică pe baterii, ca în cazul Quantron QARGO 4 EV.

„Se observă în mod clar că, în special companiile municipale simt presiunea de a acționa și doresc acum să își transforme flotele pentru a fi fără emisii”, spune Reiner Dellori, consilier șef de produs la Quantron AG. „Problema pentru multe companii este, pe de o parte, punerea în aplicare a Directivei UE privind vehiculele nepoluante și, pe de altă parte, creșterea costurilor de operare pentru vehiculele cu motor diesel și incapacitatea producătorilor consacrați de a livra produse. În schimb, Quantron este capabil să livreze vehicule adecvate în doar câteva luni.”

Ca urmare, Quantron a reușit să vândă la târg transportoare ușoare Quantron QARGO 4 EV cu baterii electrice suplimentare. Vehiculul a fost lansat la sfârșitul lunii aprilie 2022 și este ideal pentru sarcinile de transport durabil în zonele din interiorul orașelor și pentru livrările de ultimă milă. Camioanele de colectare a gunoiului complet electrice, în special, sunt de mare interes pentru autoritățile locale. Cu Quantron QHB 27-280, care are la bază modelul Mercedes-Benz Econic, Quantron produce un vehicul deosebit de plăcut atât pentru locuitori, cât și pentru personalul vehiculului, datorită modului de funcționare fără emisii și cu zgomot redus. Având o capacitate a bateriei de 280 kWh, camionul de colectare a deșeurilor gestionează fără efort un schimb complet și poate fi încărcat pur și simplu peste noapte pentru utilizarea zilnică.

În plus, Quantron a reușit, de asemenea, să inspire clienții cu privire la vehiculele sale alimentate cu hidrogen. Quantron QLI FCEV Light Transporter, bazat pe modelul Iveco Daily, a fost dezvoltat în strânsă colaborare cu partenerul Quantron și expertul în pile de combustie, AE Driven Solutions. Interesul extraordinar manifestat de vizitatorii târgului pentru vehiculul cu pile de combustie pe bază de hidrogen demonstrează că societățile municipale sunt foarte deschise atunci când vine vorba de această sursă de energie inovatoare.

Împreună cu partenerul său, Ballard Power Systems, Quantron lucrează la dezvoltarea de vehicule alimentate cu hidrogen în sectorul greu. Primul vehicul al ofensivei comune pe bază de hidrogen va fi prezentat la Târgul de transport IAA din septembrie 2022.