Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VGP România anunță începutul dezvoltării noului său parc de business din Brașov, în partea centrală a României. Prima clădire va avea o suprafață totală de 9.400 mp și va fi dată în folosință la mijlocul anului 2021. VGP Park Brașov este dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 390.000 mp și va avea un potențial total de 180.000 m2 disponibili pentru închiriere.

Lucrările au demarat la începutul lunii noiembrie, iar primul chiriaș va fi compania farmaceutică Fildas Trading, care deține lanțul Catena și care va ocupa circa 4.000 mp (temperatură controlată și birouri) din totalul de 9.400 mp ai clădirii, anunță VGP. Dezvoltatorul paneuropean de spații logistice și industriale spune că VGP Park Brașov va avea un potențial total de 180.000 mp disponibili pentur închiriere. Parcul logistic este situat adiacent orasului si șoselei de centură a Brașovului și are acces direct din drumul național E68 către Sibiu, fiind foarte aproape de conexiunea cu viitoarea autostradă A3 București-Brașov-Sibiu. De asemenea, VGP Park Brașov beneficiază de acces direct la rețeaua de transport public al Brașovului. Un astfel de acces rutier excelent și infrastructura publică fac parcul ideal pentru localizarea centrelor de distribuție regionale și internaționale.
Mai mult, aeroportul modern din Brașov, amplasat în apropiere și care se află în ultimele faze de construcție, va asigura conexiunea cu cele mai importante orașe din Europa. Orașul Brașov este unul dintre cele mai importante centre industriale și de învățământ tehnic din România, iar întreaga zonă metropolitană găzduiește peste 250.000 de locuitori, care
oferă o bază substanțială de angajați calificați, talentați și foarte experimentați.

„Suntem încântați că am demarat lucrările pentru VGP Park Brașov și avem oportunitatea de a oferi clienților noștri un parc logistic de primă clasă, într-o locație de top. După finalizare, ansamblul va constitui unul dintre cele mai mari parcuri logistice din portofoliul nostru, din România.
Ne bucurăm să anunțăm că noul nostru parc de business a fost validat de către unul dintre jucătorii de top ai pieței de distribuție pentru produse farmaceutice, Fildas Trading S.R.L., care va deveni astfel primul chiriaș al parcului. Colaborarea cu echipa Fildas a fost foarte bună și suntem încrezători că acesta este doar începutul unui parteneriat pe termen lung.”
Adrian Crizbășianu, Country Manager VGP România.

Prima clădire va fi dată în folosință la mijlocul anului 2021

VGP România deține în prezent parcuri active în Timișoara și Sibiu, precum și o suprafață de teren importantă pentru dezvoltări în București, Arad și acum Brașov. Grupul VGP are un total de 72 de parcuri situate în 12 țări europene și se află în continuă expansiune pe toate piețele unde este prezent.
Sustenabilitatea și eficiența energetică sunt parametrii centrali pentru imobilele comerciale dezvoltate de VGP. Compania a lansat și a implementat numeroase inițiative, multe dintre ele în anul 2019. Una dintre acestea este VGP Renewable Energy, o divizie nouă, separată, deținută în totalitate de VGP N.V., responsabilă de utilizarea spațiului de acoperiș disponibil
în parcurile VGP pentru sisteme fotovoltaice și tehnologii energetice moderne. Compania și-a stabilit obiectivul atestării tuturor clădirilor noi care urmează să fie construite, începând din 2020, cu o certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Very Good. De asemenea, în 2019 a fost înființată Fundația VGP.

Parcul VGP Brașov va îndeplini, de asemenea, standardele soluțiilor de construcții sustenabile. Toate sălile vor fi supuse procesului de certificare BREEAM, care evaluează soluțiile ecologice implementate, cum ar fi pregătirea acoperișurilor pentru panourile solare.

VGP a fost consiliat în tranzația menționată mai sus de către agenția locală Cushman & Wakefield Echinox.