Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul provinciei Bolzano a emis la 1 octombrie un decret prin care a dispus interzicerea circulației vehiculelor cu o masă mai mare de 7,5 t, care se îndreaptă spre nord pe autostrada A22 Brenner, în secțiunea Vipiteno / frontiera de stat, din cauza închiderii parțiale a viaductului LUEG de pe autostrada A13, pentru lucrări. Interdicţia se impune din 10 octombrie, orele 16.30, până în 11 octombrie, orele 8.00 şi din 17 octombrie, orele 16.30, până în 18 octombrie, ora 8.00.

Interdicția se aplică și transportului de mărfuri perisabile, însă vehiculele care circulă pe RoLa sau care au rezervare pe calea ferată pentru îmbarcare în Municipalitatea Brenner sunt scutite.

Camioanele de peste 7,5 t care se află la intrarea în vigoare a interdicției în circulație pe autostrada Brenner, provincia Bolzano, pot opri în parcarea SA.DO.BRE din Vipiteno, în funcție de disponibilitate, precum și în alte locuri recomandate de Poliția Rutieră.

Compania Autostrade per l'Italia a anuntat interzicerea permanenta a circulatiei pe autostrada Adriatica, intre Pineto si Pescara Nord, pentru vehiculele cu o masa mai mare de 3,5 t.
Hotararea a intrat in vigoare pe 19 decembrie, pe timp nelimitat, si vizeaza ambele sensuri ale A14, intre Pineto si Pescara Nord (orasul Sant'Angelo). Decizia are la baza un decret al autoritatii judiciare cauzat de conditiile viaductului Cerrano, care, potrivit magistratilor, nu garanteaza o siguranta completa. Prin urmare, vehiculele grele trebuie sa iasa la statiile de taxare respective si sa o ia pe drumul national S16 Adriatica, drum care traverseaza zone locuite si care de obicei este foarte aglomerat.