Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a inceput luni, 18 mai, vizita oficiala in Germania, informeaza ministerul de resort intr-un comunicat. Printre altele, ministrul Alexandru va vizita si mai multe ferme de sparanghel din landul Brandenburg. 
„In debutul vizitei de lucru, demnitarul roman a avut deja o intrevedere cu seful Proiectului Faire Mobilitat, domnul Dominique John, si cu Szabolcs Sepsin, consilier in cadrul aceluiasi proiect. Discutiile au vizat principalele probleme cu care se confrunta cetatenii romani care lucreaza pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislatiei muncii si al conditiilor contractuale, dar si sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizatii il acorda cetatenilor romani prin reteaua de consiliere a Fair Mobilitat”, se arata in comunicat. 
Agenda vizitei include discutii cu ministrul federal al Muncii si Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, cu ministrul federal al Alimentatiei si Agriculturii, Julia Klockner, si vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discutii cu reprezentantii Uniunii Fermierilor Germani. Violeta Alexandru a cerut informatii privind contractele de munca, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-intors, asigurarea medicala, conditiile de cazare, precum si despre cele mai frecvente motive pentru care romanii reclama conditiile de munca.Tot in cursul acestei zile este programata si intrevederea cu ministrul federal al Alimentatiei si Agriculturii, doamna Julia Klockner. Vizita de lucru in Germania se va incheia marti seara.