Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii de mărfuri aeriene de pe rutele din Asia către Europa ar trebui să se aștepte la o creștere a prețurilor după ce AirBridgeCargo (ABC), parte a Grupului Volga-Dnepr și-a scos toate aeronavele din Europa în ultimele trei zile ca urmare a interzicerii UE și Marea Britanie asupra aeronavelor rusești de a zbura în spațiul lor aerian.

Cel puțin patru avioane au părăsit UE ieri, atunci când a intrat în interdicție, potrivit FlightRadar24. ABC are 15 Boeing 747F și un Boeing 777F în flota sa, o capacitate mare, în special având în vedere problemele din piața de transport aerian la ora actuală. Aeronavele sunt fie în prezent în Rusia, fie operează către destinații din Asia, în principal China, însă relația principală era Asia-Europa. Totodată, avioanele Volga-Dnepr Airlines au părăsit și ele UE, un AN-124 ce trebuia să aterizeze în Franța, la Marsilia, a fost deviat spre Tunis (Tunisia). Canada a interzis, de asemenea, companiilor aeriene ruse să acceseze spațiul său aerian, dar un AN-124 ar fi deja în Toronto și nu este clar dacă va putea pleca. SUA iau în considerare o interdicție asupra companiilor aeriene ruse, dar încă nu au pus-o încă în aplicare.

Companiile aeriene din UE asociate cu Volga-Dnepr – Cargologicair în Marea Britanie și Cargologic Germania – continuă să opereze în mod normal, iar toate aeronavele se află în prezent în UE sau Marea Britanie.

Dar nu doar companiile aeriene ruse sunt afectate. Finnair Cargo și-a anulat toate operațiunile în Asia de Est, reducând din nou capacitatea. Un purtător de cuvânt a declarat pentru The Loadstar că nu va opera în Osaka, Tokyo, Seul, Shanghai sau Guangzhou, urmând ca o analiză a situației să aibă loc pe 6 martie.

„Criza din Ucraina îi afectează pe toți europenii și înțelegem decizia UE de a-și închide spațiul aerian. Implementăm planul de urgență, deoarece situația are un impact considerabil asupra Finnair. Ocolirea spațiului aerian rusesc prelungește considerabil timpul de zbor către Asia și, prin urmare, operarea majorității zborurilor noastre de pasageri și marfă către Asia nu este sustenabilă din punct de vedere economic sau competitivă.”, au declarat oficialii Finnair Cargo.