Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volkswagen Autovehicule Comerciale va prezenta in premiera mondiala la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf (24 august – 2 septembrie) noul model Volkswagen Grand California. Autorulota complet noua se bazeaza pe structura modelului Crafter. Lansarea pe piata a noului vehicul de campare va avea loc la inceputul anului 2019.

Lansat in 1988, vehicul de campare California a generat vanzari de peste 160.000 de unitati, se arata intr-un comunicat la producatorului, care mai precizeaza ca ambele modele California vor fi oferite in paralel. 

Cu Grand California, Volkswagen Autovehicule Comerciale isi extinde gama de vehicule de campare prin adaugarea unui model in clasa de sase metri. In plus fata de zona mare de dormit din spate, Grand California va fi disponibil cu un pat supraetajat pentru copii si toaleta.
„Prin claritatea sa noua si detaliile ingenios gandite, interiorul reflecta calitatile care au facut din California un bestseller. Tapiteria interiorului Grand California este in cea mai mare parte alba. Aceasta schema de culori creeaza o atmosfera luminata si spatioasa, la fel ca si ferestrele cu deschidere automata, atat in spate cat si pe lateral, precum si luminatoarele mari de deasupra patului dublu din spate si din zona de living. Toate ferestrele vehiculului de campare sunt prevazute cu transperante si plase impotriva insectelor. Pentru cabina soferului exista un nou concept de storuri“, arata sursa citata.
Alte caracteristici standard includ, pe langa bucataria si baia spatioasa (840 x 800 mm), detalii cum ar fi iluminatul exterior de deasupra usii glisante. Dotat in spate (ca standard) cu un racord pentru dus extern (cu temperatura reglabila a apei) face ca viata in camping sa fie perfecta. O caracteristica inedita este optiunea de a controla sistemul audio din zona de living prin Bluetooth. Acest lucru face posibila ascultarea muzicii independent de sistemul infotainment, utilizand un smartphone, o tableta sau un laptop.
Grand California este dotat cu scaune rotative in fata si o bancheta dubla in zona de living. Familiile cu copii mici vor aprecia punctele de ancorare ISOFIX complete cu legatura superioara pe bancheta din spate. O masa mare ofera spatiu suficient pentru patru persoane sa serveasca cina impreuna. Echipamentele de bucatarie includ un frigider de 70 de litri cu compartiment de congelare (accesibil si din exterior), aragaz cu doua ochiuri, o chiuveta si diverse sertare, compartimente de depozitare si rafturi rabatabile, se mai arata in comunicatul celor de la Volkswagen.
O caracteristica-cheie la Grand California, care o diferentiaza de California T6, este baia. Pe langa toaleta si dus, echipamentele sale includ o chiuveta pliabila, rafturi cu suporturi pentru articole de toaleta, un dulap cu suport integrat pentru hartie igienica (protejeaza de umezeala), suporturi de prosop si un luminator pentru ventilatie. Grand California poate transporta 110 de litri de apa. Nu exista intrerupatoare de lumina in baie – lampile se aprind automat prin detectoare de miscare – dotare standard.
In plus, Grand California va fi disponibil impreuna cu sistemele de asistenta si sisteme de infotainment de ultima generatie. Sistemele de asistenta pentru sofer includ sistemul Front Assist cu functia City Emergency Braking, Lane Assist pentru a ajuta soferul sa pastreze banda de rulare, Blind Spot Monitor pentru schimbarea benzii in siguranta, Rear Traffic Alert pentru a iesi cu spatele din spatiile de parcare si Park Assist pentru efectua manevrele de parcare cat mai facil, sistemul Adaptive Cruise Control si camera de mers inapoi Rear View.
Vehiculele de campare precum Grand California calatoresc in intreaga lume, pe diverse tiputi de teren. De aceea, Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi, de asemenea, noul model cu tractiune integrala (4MOTION).
Datele de lansare, precum si preturile initiale pentru Grand California vor fi anuntate in cadrul Salonului de rulote si campervan-uri din Düsseldorf.