Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Asa cum v-am informat si cu alte ocazii, Federatia Nationala a Transportatorilor Rutieri din Franta (FNTR) a organizat in perioada crizei medicale provocate de Covid-19 cateva anchete in randul membrilor sai, prima dintre ele fiind publicata pe 31 martie, iar a doua, pe 15 aprilie.
Acum Federatia a ajuns deja la a treia, realizata in perioada 13-19 mai, adica imediat dupa iesirea tarii din carantina, si la ea au participat aproape 1.100 de firme.
Prima concluzie este aceea ca iesirea din starea de izolare, chiar daca a avut un efect mecanic in ceea ce priveste reluarea activitatii, nu permite decat o relansare precara si fara perspective pe termen scurt ca va fi mai semnificativa. Iar ritmul incet in care repornesc activitatile pune in pericol existenta firmelor si a angajatilor din transporturi.
Un aspect imbucurator fata de sondajele anterioare este acela ca acum numai 3% din firmele de profil au in continuare activitatea oprita total (fata de 29% in martie si 27% in aprilie). Pe de alta parte, 59% sunt oprite partial (fata de 56%, respectiv 57% in martie si aprilie), si deci situatia lor este precara. Raman 38%, firme care nu au deloc activitatea oprita, fata de 15%, respectiv 16% in lunile anterioare.