Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Federația transportatorilor spanioli FENADISMER, citându-l pe comisarul Națiunilor Unite pentru refugiați, arată că invadarea Ucrainei a dus până acum la un exod de peste 2,5 milioane de persoane, din care cele mai multe au nevoie de ajutor umanitar. Și în acest sens cetățenii Spaniei s-au mobilizat exemplar. Dar pentru transportul produselor donate – alimente, îmbrăcăminte și medicamente colectate deja în diverse depozite din țară – către granița dintre Polonia și Ungaria Ambasada Ucrainei în Spania a cerut sprijinul transportatorilor iberici, iar FENADISMER va coordona acțiunea.

Primul transport ar fi dinspre spitalul Isabel Zendal din Madrid spre granița dintre Polonia și Ucraina, unde se află cei mai mulți refugiați. Vehiculele și transportatorii participanți la această acțiune – se estimează că este nevoie de 3-4 camioane/zi pentru ce s-a colectat până acum – vor primi scrisori din partea Ambasadei, confirmând natura mărfurilor transportate și destinația lor.

Potrivit celui de-al 18-lea raport anual de sustenabilitate, “Accelerating Sustainable Solutions”, UPS si-a atins patru obiective cu un an inainte de termenul prevazut initial: 123,8 milioane de dolari contributii caritabile, 21,7 milioane de ore de voluntariat, 15,4 milioane de copaci plantati si o diminuare cu 3,1% a frecventei accidentelor auto.
„UPS si-a stabilit obiective de sustenabilitate in 2016 pentru a aborda aspecte precum impactul companiei asupra mediului, pentru a promova programe de siguranta si pentru a consolida comunitatile in care traim si lucram”, a declarat Suzanne Lindsay-Walker, Chief Sustainability Officer in cadrul UPS si vicepresedinte pentru probleme de mediu. 
In plus, UPS extinde continutul informativ dedicat investitorilor si lanseaza primul raport SASB (Sustainability Accounting Standards Board). Raportul permite investitorilor sa realizeze cu mai multa usurinta comparatii intre companii si industrii si subliniaza angajamentul UPS de a alinia imperativele de business cu strategiile de sustenabilitate, inclusiv cu eforturile continue legate de utilizarea combustibililor alternativi.
In ultimul deceniu, UPS a investit peste un miliard de dolari in combustibili alternativi, vehicule care utilizeaza tehnologii avansate si infrastructura. In prezent, compania este cel mai mare utilizator de gaze naturale regenerabile din industria transporturilor si detine o flota specializata de peste 10.300 de vehicule care utilizeaza combustibili alternativi si tehnologii avansate.
Recent, UPS a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze peste 6.000 de camioane care folosesc gaze naturale pana in 2022. De asemenea, in ianuarie, UPS a anuntat o investitie in start-up-ul tehnologic Arrival din Marea Britanie si s-a angajat sa achizitioneze 10.000 de vehicule electrice Arrival.