Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Buses a lansat noua familie de autobuze electrice BZL, în cadrul unui eveniment transmis online la sfârşitul lui septembrie.

Autobuzul Volvo BZL va putea fi adaptat pentru livrarea pe toate continentele – inclusiv în colaborare cu carosieri locali – şi va intra curând în operare în Australia, Mexic şi Singapore, dar şi în mai multe ţări europene. În plus, pentru pieţele unde este cerere pentru autobuze urbane etajate, Volvo BZL este disponibil în ambele variante.

Vehiculul este propulsat de un motor electric puternic, de 200 kW, în tandem cu  cutie de viteze cu două trepte. De asemenea, îndeplineşte cele mai ridicate standarde de siguranţă, este eficient în operare şi foarte silenţios, iar Sistemul Zone Management, de creare a diferitelor zone cu limitări de viteză specifice, este inclus. Volvo BZL electric este livrat în standard cu sistemul Volvo Connect gata instalat, ce permite o supervizare optimă a exploatării vehiculului şi diagnoză în timp real.

Autobuzul BZL este reciclabil în proporţie de 90%, iar bateriile beneficiază de un al doilea ciclu de viaţă ca depozite de energie în alte tipuri de aplicaţii staţionare.