Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Blue Air va relua zborurile regulate la inceputul lunii iulie 2020, in mod etapizat, dupa un program corelat cu reglementarile privitoare la mobilitate implementate la nivel european, anunta compania. 
Pana atunci, Blue Air va continua sa opereze zboruri la cerere si charter, in functie de reglementarile de calatorie specifice fiecarei destinatii si de cererea inregistrata pentru fiecare dintre acestea. Zborurile sunt parte integranta a unui plan de adaptare la noile conditii economice, generate de restrictiile de mobilitate impuse de pandemie, conform unui comunicat al companiei remis, luni.
In prezent, compania opereaza zboruri la cerere spre si dinspre Irlanda (Dublin) si zboruri in regim charter spre orice destinatie, in masura in care sunt obtinute de catre clienti toate aprobarile de calatorie.
„Pentru rezervarile de zboruri organizate la cerere in aceasta perioada, pasagerii isi pot alege destinatia folosind sectiunea dedicata din website-ul Blue Air, Zboruri la Cerere, unde se vor inregistra pentru un zbor. Imediat ce restrictiile spre destinatia dorita vor fi ridicate si zborul va fi activat, vor fi anuntati referitor la datele posibile pentru calatorie si pot efectua plata online”, se mentioneaza in comunicatul citat de Agerpres.
Destinatiile acoperite, pe masura ce se ridica restrictiile, vor fi Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franta (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) si Suedia (Stockholm). De asemenea, odata cu ridicarea restrictiilor in Italia si Cipru, Blue Air va opera curse interne in Italia (de la Torino spre si dinspre Catania, Lamenzia, Napoli, Alghero, si Trapani) si Grecia – Cipru, pe rutele Larnaca – Atena si Larnaca – Salonic.
In ceea ce priveste zborurile regulate, Blue Air va reincepe activitatea cu un numar limitat de rute si frecvente, urmand sa reconstruiasca, etapizat, in timp, reteaua operationala.
Pentru pasageri, este obligatorie purtarea mastilor pe tot parcursul calatoriei, dezinfectarea mainilor, precum si evitarea deplasarilor in cabina, iar imbarcarea se face cu un singur bagaj de mana, de dimensiunile 55 x 40 x 20 cm si cu greutatea maxima de 10 kg. Echipajele vor instrui pasagerii referitor la masurile de siguranta sanitara si se vor asigura ca acestea sunt respectate.