Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Waberer’s isi vinde primele actiuni la bursa pentru a cumpara firma poloneza Link

Waberer’s si-a propus la inceputul lui iunie sa vanda pentru prima data actiuni la bursa din Budapesta, pentru a ridica 50 de milioane de euro cash si a cumpara firmele poloneze Link si Link Services – contract semnat in mai si aprobat de autoritatile din domeniul concurentei din Polonia si Germania – aceasta fiind cea mai mare Oferta Publica Initiala (IPO) din ultimii ani de la bursa din Budapesta, dominata de patru firme cu reputatie foarte buna si foarte profitabile.
Actiunile s-au vandut la pretul 5.165 HUF (100 HUF reprezinta circa 1,49 lei) per bucata in 10 minute dupa deschiderea sedintei din prima lor zi de tranzactionare.
 

Waberer’s are o flota de peste 3.500 de vehicule, cu o medie de varsta de 2,6 ani, si circa 180.000 m2 de spatii de depozitare, si a obtinut anul trecut venituri de 572,4 milioane de euro, iar aceasta IPO ar putea sa plaseze compania printre primele cinci cele mai mari de pe bursa. IPO presupune o plasare privata de actiuni la unii investitori institutionali si o oferta publica in Ungaria si va include atat actiuni noi, cat si actiuni deja existente, controlate indirect de niste fonduri administrate de investitorul Mid Europa Partners si vandute prin CEE Transport Holding BV. Reprezentantii Waberer’s nu au declarat cate actiuni deja existente vor fi vandute, dar au spus ca dupa IPO proportia dintre actiunile tranzactionate la bursa si numarul total de actiuni va fi de cel putin 50%. Circa 32,5 de milioane de euro din suma totala obtinuta astfel va servi la cumpararea Link, restul fiind capital de lucru si fonduri pentru nevoile corporatiste generale.

Articole similare

Ad