Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

10.000.000 mp de spatii logistice in Romania pana in 2021

Nevoia de spatii logistice si industriale este tot mai mare, in conditiile in care comertul se dezvolta, iar exporturile au depasit anul trecut 54 de miliarde de euro, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
Astfel, in opinia dezvoltatorilor prezenti la conferinta ZF Transport & Logistics’16, in urmatorii cinci ani Romania ar putea ajunge de la 2 la 9-10 milioane de metri patrati de spatii logistice. „Daca ne uitam la Slovacia, o tara cu patru milioane de locuitori, observam ca are peste trei milioane de metri patrati de spatii logistice. Sa ajungem la 8-10 milioane metri patrati in urmatorii 5-6 ani este foarte sustenabil.
 

Totul depinde de politicile fiscale pe care le vor face politicienii“, a declarat Laurentiu Duica, Head of Leasing Romania P3 Logistic Parks. Acesta a fost completat de Cristian Negrutiu (DSV Solutions), care crede ca suntem deja un hub pentru piata locala, dar si cea bulgareasca. „Daca vom calcula distantele Bucuresti-Sofia si Bucuresti-Satu Mare vom intelege de ce Romania devine un hub pentru cele doua tari.“
Un alt factor pentru care crestem este faptul ca tari precum Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria sunt saturate de spatii logistice, dupa cum considera Ion Lixandru, vicepresedinte ARILOG. „Asta inseamna ca acolo se stocheaza mai multa marfa decat poate absorbi piata. Vrand, nevrand, ea trebuie sa se mute. Avem mai multe oportunitati. Romania poate deveni un hub pentru estul Europei si tarile ex-sovietice care sunt dependente de Comunitatea Europeana.“
„Pe plan local, ultimul an si jumatate a fost unul extrem de efervescent pentru noi. In momentul de fata am ajuns la un stoc de 376.000 m2 de spatii logistice. Ne-am concentrat foarte mult asupra coridorului IV paneuropean, Bucuresti-Pitesti-Timisoara-Arad. Incearcam si anul acesta sa avem acelasi ritm de extindere, iar pana in 2018 vrem sa ajungem la un milion de metri patrati in Romania. Nu ne concentram numai pe zona Capitalei, ci pe toate zonele aferente acestui coridor paneuropean si vom aveam un focus masiv si pentru centrul tarii“, a spus Valeriu Toma, Head of Property Management in cadrul CTP Romania.

Articole similare

Ad
Ad
Ad