Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

2010 aduce si alte posibilitati de finantare

UNTRR a realizat o sinteza a finantarilor disponibile in 2010 pentru companiile private din mai multe domenii de activitate.
Astfel, pentru parcuri logistice si industriale, firmele micro, mici, mijlocii si mari pot beneficia de fonduri pentru achizitia terenului si acoperirea costurilor directe legate de constructia spatiilor cu destinate de productie, logistica sau administrare (birouri, sali de conferinte, cantine s.a.).
 

Programul nu finanteaza achizitia de echipamente, birotica, mobilier sau mijloace de transport. Finantarea poate acoperi maximum 70% din totalul cheltuielilor eligibile, iar suma nerambursabila poate ajunge la 10 milioane de euro. Spatiile construite pot fi utilizate de firma care a solicitat fondurile, dar obligatoriu vor fi inchiriate contra cost spatii si catre alte companii care vor crea locuri de munca in respectiva locatie.
Firmele mici si mijlocii din industria prelucratoare si constructii pot beneficia de finantarea lucrarilor de constructie sau a investitiilor in utilaje, instalatii si echipamente noi pentru productie, valoarea maxima nerambursabila fiind de 1,5 milioane de euro, reprezentand cel mult 70% din valoarea totala eligibila a proiectului. Iar firmele mari din aceste domenii pot beneficia de maximum cinci milioane de euro pentru construirea de spatii pentru productie si achizitionarea de utilaje, instalatii si echipamente noi pentru constructii sau productie, finantarea reprezentand cel mult 50% din valoarea totala eligibila a proiectului.
Service-urile auto (microintreprinderile) pot beneficia de maximum 200.000 de euro, adica cel mult 70% din valoarea totala a proiectului, pentru constructia atelierului si achizitia de echipamente specifice.
Anul acesta mai sunt oferite finantari pentru turism, servicii medicale, cladiri de birouri, spatii medicale, productia de materiale de constructii, instruirea personalului, productia de energie regenerabila, optimizarea sistemelor energetice ale companiilor, productie agricola s.a.

Articole similare