Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

35 de autogunoiere compactoare pentru AVE Bihor

Liderul pietei romanesti de vehicule municipale, cu o cota de 45,3% pe acest segment, conform raportului DRCPIV pe primul semestru al anului, a livrat luna trecuta 35 de autogonoiere compactoare catre AVE Bihor si a facut astfel un pas important spre indeplinirea obiectivului sau privind vanzarile totale – care este acela de a depasi cu Ford Trucks 10% din piata romaneasca a camioanelor grele, fata de 8,1% in 2019 – dar si spre mentinerea pozitiei de lider pe pietele vehiculelor de constructii si de uz municipal

Dintre modelele livrate la AVE Bihor, 21 au volum de 22 m3, patru au 17,5 m3si sunt dotate cu spalator pentru pubele, iar 10 sunt bi-volum, pentru colectare selectiva. Virginia Maftei, National Sales Manager Specialized Vehicles in cadrul Cefin Trucks, explica faptul ca pe viitor va fi tot mai importanta selectarea separata a fractiei uscate (materiale reciclabile precum hartie, plastic, metal sau sticla), o resursa importanta ce nu poate fi ignorata, si a celei umede (gunoi menajer), care nu poate fi reciclata si deci are ca destinatie finala depozitarea. „In momentul in care vom plati cat vom arunca, iar deseul reciclabil poate fi valorificat, vom sustine atat mediul, cat si facturile consumatorilor.“

Autogunoierele au dispozitiv care spala pubelele pe interior, imediat dupa descarcare, si pe exterior, printr-o lance. Apa menajera rezultata este colectata intr-un rezervor si deversata in locuri special amenajate, deci vehiculele ofera avantaje si pentru mediu, si pentru operatori, carora le scad costurile cu spalarea cata vreme o singura masina face operatiuni pe care in mod normal le-ar face doua.

Eficienta si simplitate in operare

Oferta Ford Trucks de vehicule municipale este foarte competitiva, promit reprezentatii Cefin, si aduce valoare adaugata clientilor sai, drept pentru care producatorul se mentine, din 2018 incoace, in topul alegerilor principalelor companii din domeniu. Cefin se mandreste cu faptul ca este primul distribuitor care aduce in Romania autogunoiere compactoare bi-volum, pentru colectare selectiva, ce respecta normativele europene in vigoare. „Ajutam astfel la eficienta operatiunii de colectare a deseurilor, avand in vedere faptul ca se poate folosi un singur vehicul pentru colectarea selectiva, si la cresterea profitabilitatii clientilor prin costuri de utilizare si mentenanta mai mici. De aceea ii multumim partenerului AVE Bihor pentru ca a fost pionier in introducerea acestei tehnologii in Romania, ca de altfel in multe alte proiecte inovatoare”, a declarat Virginia Maftei.

Aceasta mai explica faptul ca Ford Trucks acopera intreaga gama de vehicule municipale, dar se concentreaza asupra celor de 15 sau 22 m3, bi-volum sau cu macara, care permit colectarea selectiva, inclusiv cantarirea deseurilor. Compactoarele se remarca prin simplitate in operare datorita proiectarii lor in colaborare cu Hidromak, fiabilitate si sistem dublu de comanda, automat si manual, astfel incat sa nu se intample sa se blocheze cu gunoiul inauntru.

In afara de vehiculele bi-volum livrate catre AVE Bihor, printre modelele cele mai complexe pentru salubrizare livrate de Cefin Trucks se numara cele cu macara, pentru ridicarea containerelor igloo sau a celor ingropate. Cele mai solicitate accesorii sunt lama pentru deszapezire (care poate echipa autogunoiere si automaturatoare) si sararitele pentru imprastierea materialului antiderapant (pe automaturatoare cu suprastructura detasabila).

Cefin a vandut in ultimii ani circa 400 de vehicule municipale Ford Trucks catre 54 de companii de salubritate, care reprezinta aproape 90% dintre firmele de pe piata. Succesul sau se datoreaza si faptului ca se straduieste sa aiba mereu stoc pentru livrare imediata.

In ceea ce priveste 2020, acesta va fi un an bun din punct de vedere al vanzarilor de vehicule municipale – ca si pentru vehiculele de constructii – pana la final de iulie Cefin ajungand la circa 100 de unitati. Numarul licitatiilor aflate in derulare nu este foarte mare, dar pe viitor se asteapta ca acesta sa creasca.

Spre configuratia livrata in Bihor se indreapta treptat toate pietele Ford Trucks

De rezultatele Cefin sunt mandri si reprezentatii Ford Trucks la nivel zonal, Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans in cadrul companiei, declarand ca se bucura de pozitia de lider de piata pe segmentul vehiculelor municipale si de faptul ca impreuna cu Cefin Trucks realizeaza modele personalizate, bazandu-se pe experienta de peste 50 de ani a producatorului pe aceasta piata si pe capacitatile sale de dezvoltare dinamica a vehiculelor in functie de parerile clientilor.

Producatorul livreaza in Romania mai multe configuratii de autogunoiere, dar mai ales camioane cu doua sau trei axe si diverse tipuri de suprastructuri, in timp ce in alte tari se vand si camioane cu patru axe si camioane+remorci compactoare.

Activitatea de colectare a deseurilor poate sa difere de la un orasul la altul, de la un judet la altul sau de la o tara la alta, mai subliniaza Koray Kuvvet, iar sasiurile Ford Trucks sunt concepute pentru a se adapta unei palete largi de cerinte, frecvente de colectare, conditii climatice si de drum, densitati ale deseurilor sau tipuri de containere, deoarece sunt compatibile din punct de vedere al dimensiunilor si infrastructurii tehnice cu orice tip de suprastructura, de la orice carosieri – desi compania lucreaza doar cu parteneri care se aliniaza standardelor sale de calitate si care pot oferi servicii after-sales de nivel european. In Turcia sunt in total peste 2.000 de carosieri pentru camioane, de orice tip, iar numarul celor care produc compactoare (echipamente mai sofisticate) este din doua cifre.

Autogunoierele livrate la AVE Bihor reprezinta o configuratie spre care se indreapta incet toate pietele, deoarece capacitatea este relativ mare, deci e nevoie de mai putine camioane si emisiile de CO2 scad, „iar noi suntem fericiti sa contribuim la asta. Mai ales ca vehiculele sunt oricum economice din punct de vedere al consumului, fiind concepute special pentru utilizare in conditii dificile, cu intervale mari in care motorul este la ralanti.“

Intr-o perioada normala, termenul de livrare pentru Romania estre de 1-4 luni, in functie de stocuri, de complexitatea caroseriei si de numarul de unitati comandate. „Dar pentru orice profesionist care are experienta in astfel de achizitii este un termen foarte competitiv, si de multe ori asta inclina balanta spre achizitia de Ford Trucks. In ceea ce priveste contractul de la Bihor, desi fabrica era inchisa din cauza pandemiei, am reusit sa livram intreaga flota conform promisiunii initiale, datorita capacitatilor noastre flexibile si partenerilor care au realizat suprastructurile.“

Criza sanitara doar a amanat unele investitii AVE Bihor, nu le-a anulat

Zoltán Kovács, directorul general AVE Bihor, precizeaza ca a ales Ford Trucks datorita pretului competitiv si termenului de livrare de 90 de zile. Compania are acum 38 de camioane Ford Trucks, din care trei cumparate anul trecut si restul de 35 contractate si livrate in 2020, si ele se comporta mult mai bine decat vehiculele mai vechi din flota si au un consum de combustibil mai redus, aspecte importante in conditiile in care masinile fac 100-120 km/zi. „De aceea avem incredere intr-un parteneriat bun si de lunga durata.“

In afara de autogunoiere, AVE Bihor a mai cumparat in 2020 pubele si saci in valoare de circa 2.200.000 de euro, care li se vor distribui gratuit cetatenilor, iar alte investitii au fost amanate, dar au sanse mari sa aiba loc in octombrie-noiembrie.

In judet deseurile vor fi colectate pe patru fractii in zonele urbane si cinci la orase, iar in Oradea pe trei fractii (rezidual, biodeseuri si reciclabile).

Articole similare