Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

4 camioane pentru terapie intensiva, in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta

Prima unitate mobila de terapie intensiva, achizitionata la initiativa Fundatiei pentru SMURD, cu sprijinul Lidl Romania a ajuns in tara. 
Initiativa lansata de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Lidl Romania, de creare a unui prototip de unitate mobila de terapie intensiva, s-a bucurat rapid, prin apelul lansat de Departamentul pentru Situatii de Urgenta de achizitionare a minimum patru astfel de unitati, de sprijinul altor actori importanti din mediul de afaceri si societatea civila care s-au alaturat acestui demers prin achizitionarea altor 3 unitati, respectiv KMG International (Rompetrol), Crucea Rosie si Fundatia Mereu Aproape.
Cele patru unitati vor fi prezentate publicului larg in cadrul unui eveniment care va avea loc saptamana viitoare, beneficiarul fiind Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, care le va primi in administrare, prin sponsorizare. Fiind construite pe structura unui tir, fiecare din aceste unitati mobile poate fi deplasata oriunde in tara, crescand astfel capacitatea de terapie intensiva acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie ca este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) si oferind ingrijire la cele mai inalte standarde pacientilor in stare critica. 
Fiecare din unitatile mobile de terapie intensiva este dotata cu 12 paturi avand, alaturi de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de sectii, respectiv ventilatoare, monitoare si injectomate. Dotarea celor patru unitati s-a realizat atat prin eforturile initiatorilor, dar si cu sprijinul Guvernului Romaniei. In total, precizeaza un comunicat al ministerului de resort, sunt cinci astfel de unitati mobile existente in Romania.

Articole similare

Ad