Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

40 de ani de Ringtread

Marangoni a sarbatorit recent aniversarea a 40 de ani de la debutul productiei industriale a RINGTREAD, care a revolutionat procesul de resapare a anvelopelor. Prima anvelopa resapata cu tehnologie RINGTREAD a fost produsa in Romania in martie 2005 de catre divizia de anvelope a Cefin, care a devenit acum Bedelco, cunoscuta de companiile de transport de pe plan local sub brandul PneuMaxx.
In mai 1976, Marangoni si-a inaugurat prima fabrica de inele in Ferentino (Italia).
 

Conceptul a luat nastere de la o idee menita sa revolutioneze sistemul de resapare la rece: construirea unei benzi de resapare prevulcanizata sub forma de inel care sa fie aplicata pe anvelopele de camion.
Avantajele noii tehnologii s-au facut simtite imediat: in primul rand, banda de resapare sub forma de inel este prevulcanizata in forma circulara, astfel incat sa adere perfect la anvelopa. Mai mult, anvelopele resapate folosind inelul sunt fara imbinari, astfel incat cea mai intalnita limitare a resaparii care foloseste banda liniara de resapare a fost eliminata. Rezultatul acestei tehnici de resapare este, astfel, o anvelopa resapata ale carei performante – din punct de vedere al aspectului, performantei si durabilitatii – sunt comparabile cu ale unei anvelope noi.
Marangoni opereaza in prezent cinci unitati de productie a inelelor RINGTREAD: doua in Europa (Ferentino si Hamburg), una in SUA (Nashville), una in Brazilia (Belo Horizonte), si una in Argentina (Rosario). In 2017 o unitate noua de productie …

Articole similare

Ad