Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

51 de cetăţeni străini, depistaţi ascunşi de către polițiștii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 37 de cetăţeni din Pakistan și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu caserole de plastic. De asemenea, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat 14 cetăţeni străini, ascunşi într-un imobil situat în apropierea frontierei.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, caserole de plastic pentru o societate din Franța.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, 37 de cetățeni străini.

Aceştia au fost preluaţi și transportaţi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan și India şi intenţionau să ajungă ilegal  într-un stat din vestul Europei.

Lucrătorii au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun. Tot în aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfăşurat în zona de competenţă, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, au fost identificați, într-un imobil situat la aproximativ 9 km față de linia de frontieră, 14 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că 9 dintre ei sunt cetăţeni din Turcia și ceilalţi 5 sunt din Siria. Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole similare

Ad