Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

60 de ani de VW Transporter

In martie 1950 au iesit de pe banda de productie primele Volkswagen Transporter, care nu au fost dezvoltate, asa cum fusese initial planuit, pe platforma Beetle, Tip 1, ci beneficiaza de o platforma proprie, conceputa special pentru un autovehicul de transport.
Partea tehnica este preluata de la marca Volkswagen autoturisme. Cei 25 CP au misiunea de a transporta maximum 750 kg de incarcatura. Pana in iulie 1967, cand, dupa 17 ani, productia in Germania a primei generatii T1 ia sfarsit, motorul este imbunatatit permanent, ajungand sa dezvolte 44 CP. T1 a fost fabricat, de asemenea, in Brazilia, incepand din 1957 si continuand pana in 2000.
 

Productia internationala a primei generatii Bulli ajunge astfel la 2,9 milioane de unitati.
La fel ca modelul Golf, urmasul modern al modelului Beetle, toate generatiile de autovehicule Bulli, de la T1 la T5, dispun de o imagine ce le permite sa nu se incadreze in nicio clasa, o caracteristica unica la nivel mondial. Din 2003 s-au livrat din generatia actuala, Transporter T5, imbunatatita ca design, dar si tehnic, peste un milion de unitati. In ultimul an s-au inregistrat la nivel mondial 178.000 de clienti care au ales unul din cele patru modele de baza. Gama T5 se comercializeaza in Europa, Asia, Africa, America de Sud, precum si in Noua Zeelanda si Australia. In Europa, Germania, Marea Britanie, Olanda, Turcia si Franta reprezinta cele mai profitabile cinci piete de desfacere ale modelelor Transporter. In cazul Multivan, primele cinci cele mai profitabile piete de desfacere din Europa sunt Germania, Austria, Rusia, Marea Britanie si Franta.

Articole similare

Ad