Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

60 de mii de vizitatori sunt asteptati la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2015

In 2015, CARNEXPO, cel mai mare targ dedicat industriei carnii si zootehniei din Sud-Estul Europei a fuzionat cu INDAGRA FOOD, targul international pentru industria alimentara, transformandu-se in cea mai importanta platforma de promovare pentru producatorii romani si investitorii straini interesati de piata agro-alimentara romanesca.
Miercuri 28 octombrie 2015 are loc deschiderea oficiala INDAGRA FOOD & CARNEXPO in cadrul centrului expozitional Romexpo. Pentru perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, organizatorii estimeaza un numar de peste 60 de mii de vizitatori specializati din peste 27 de tari.
 

La standurile celor peste 170 de companii romanesti si straine, vizitatorii vor avea ocazia sa cunoasca ultimele tendinte si aparitii in ceea ce priveste evolutia tehnologiilor din industria agro-alimentara la nivel global. Aceasta expozitie reprezinta un bun prilej sa aratam tuturor ca Romania este un partener de incredere la nivel european, iar produsele procesate romanesti sunt competititve pe piata agro-alimentara internationala.
“Anul 2015 a redat speranta unor vremuri mai bune in randul producatorilor romani, odata cu reducerea TVA-ului la alimente pe intreg lantul de productie. Inca de acum doi ani, aceasta masura era mult asteptata in industria carnii, unul dintre obiectivele CARNEXPO 2013 si cea mai mare provocare a momentului fiind reducerea TVA la carne si preparate din carne. Ne bucuram ca mesajul nostru a depasit barierele anilor trecuti si putem vorbi astazi, despre supravietuirea industriei carnii din Romania si de o noua perspectiva pentru intreaga industrie alimentara” – a declarat Eugen Capra, general manager CARNEXPO.
Producatorii din industria carnii si-au dorit un eveniment complet, axat pe promovarea tuturor segmentelor de baza, incepand de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje si nu in ultimul rand, retail. Cu alte cuvinte, un produs agro-industrial INTEGRAT. INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2015 reuneste cererea si oferta celor mai importanti producatori, importatori si furnizori din industria alimentara, deschizand vizitatorilor accesul la surse noi de informare privind produsele, echipamentele si tehnologiile actuale, in scopul dezvoltarii agriculturii si industriei alimentare din Romania, in acord cu cele mai exigente standarte internationale.
Uniunea Europeana continua sa fie principalul partener in comertul exterior cu produse agro-alimentare al Romaniei. Astfel, in primele cinci luni din anul 2015, livrarile catre statele membre UE au avut o pondere valorica de 61,8%, iar achizitiile intracomunitare de produse agroalimentare au detinut o pondere de 79,9%.
Potrivit datelor MADR, exporturile Romaniei de produse agroalimentare au inregistrat in primele cinci luni ale acestui an un plus de 16 procente, fata de aceeasi perioada din 2014, pana la un nivel de 2,05 miliarde de euro, in timp ce importurile au depatit cu 12,8% valoarea inregistrata in perioada similara a anului trecut, totalizand 2,198 miliarde de euro. In aceste conditii, deficitul balaatei comerciale cu produse agroalimentare a fost de 148,1 milioane de euro, in scadere cu 34,4 milioane euro (-18,8%) fata de nivelul inregistrat in perioada similara din anul 2014, cand soldul negativ s-a ridicat la valoarea de 182,5 milioane de euro. Venituri mai mari au fost obtinute din exporturile de seminte de rapita, boabe de soia, carne de ovine sau caprine, carne de pasare, ciocolata si branzeturi.
Din 28 octombrie, se deschid portile celor mai importante 4 evenimente ale toamnei, cu tematici complementare:

INDAGRA FOOD & CARNEXPOINDAGRA FOOD & CARNEXPO – cel mai mare targ dedicat industriei alimentare din Sud-Estul Europei. Acesta va avea savoarea unui Cooking show de exceptie, oferit de bucatari sefi din trei tari, care vor gati „a la française“, „al italiano“ si „al espanol“ .
Cel mai mare si important eveniment agricol din Romania, INDAGRA – Targ international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei. Evenimentul reprezinta cea mai complexa manifestare de acest gen, avand ca scop promovarea agriculturii din tara noastra, potentialului zootehnic autohton, viticulturii si produselor traditionale bio.
ALL PACK – Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice. Cele mai importante firme din domeniu vor prezenta, cu ocazia participarii, solutiile cele mai noi si mai inovatoare din aceasta industrie.
EXPO DRINK & WINE – Targ de vinuri, bauturi alcoolice si nonalcoolice. Pana in acest moment se inregistreaza o crestere de 10% a numarului de firme expozante, fata de anul 2014, si o crestere de 20% a suprafetei de expunere, fata de editia precedenta.

Articole similare

Ad