Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

70,5% dintre transportatori incalca normele AETR

Potrivit Raportulului anual de supraveghere a muncii, elaborat de Inspectoratul National al Muncii din Italia si publicat de revista Uomini e Trasporti, in 2018, din cele 6.855 de companii inspectate in sectorul transportului rutier, respectiv din cele 6.183 verificate daca au respectat timpii de conducere si odihna, 4.358 incalcasera normele Regulamentului 561 (70,5%). Mai mult, din cei 12.120 de soferi depistati ca au savarsit infractiuni, peste 1.130 lucrau „la negru“, iar 22 erau persoane straine, fara un permis de sedere valabil. Izbitor este faptul ca, la multi ani de la aplicarea sa, legislatia AETR continua sa fie cel mai des incalcata, afectand 4.496 din cei 12.120 de lucratori gasiti cu nereguli (37,2% din cazuri).

Dupa nerespectarea Regulamentului 561, o alta incalcare frecventa vizeaza lucratorii implicati in asa-numita „interpunere“, situatie in care un angajator utilizeaza lucratori recrutati in mod oficial de o alta persoana care de multe ori ii si remunereaza. Aceste cazuri au implicat 1.917 de lucratori.
In plus, Inspectoratul, in colaborare cu alte administratii, a reusit sa se concentreze in mod special pe lucratorii detasati/delegati transnational. Astfel, s-a constat ca 1.951 de lucratori din sector sunt „legati“ in mod ilegal de aceste tipuri de contracte, din care 34 incalca regulile privind detasarea internationala.

Articole similare

Ad