Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Centrul comercial Plaza M din Târgu Mureș, renovat de Grupul Indotek cu 16 milioane de euro

  • Foto: Grupul Indotek

Centrul comercial Plaza M din Târgu Mureș a fost recent renovat și inaugurat de către Indotek Group, o companie de investiții imobiliare pan-europeană cu sediul în Budapesta. Modernizarea centrului comercial, în valoare de 16 milioane de euro, a adus extinderea acestuia la 55.000 de metri pătrați, oferind astfel o experiență îmbunătățită de cumpărături și introducând noi mărci și spații comunitare reînnoite.

Indotek a dezvăluit la conferința sa de presă că branduri internaționale, precum cele două branduri ale grupului CCC, HalfPrice și CCC, New Yorker și Tedi, și-au deschis în aprilie magazine în mall, iar altele sunt planificate să fie deschise în această vară.

Renovarea și extinderea centrului comercial Plaza M, cunoscut anterior sub numele de Promenada Mall, fac parte din programul internațional de renovare a centrelor comerciale al Indotek Group, având ca scop revitalizarea proprietăților comerciale cheie din portofoliul său. Cele două faze ale investiției de 16 milioane de euro au inclus o creștere cu 10% a suprafeței mall-ului, modernizarea spațiilor interioare și o renovare completă a spațiilor publice, oferind vizitatorilor un mediu de înaltă calitate. De asemenea, în cadrul revitalizării, Indotek a realizat îmbunătățiri semnificative pentru chiriașii existenți prin adăugarea de spații verzi în clădirile Auchan și Leroy Merlin. Indotek Group a adus un nou nume centrului comercial, o imagine nouă și o atenție sporită asupra satisfacerii nevoilor comunității locale.

„Principalul motor al transformării a fost acela de a face din Plaza M un centru comercial popular în Târgu Mureș, care să deservească familiile din zonă cu prețuri accesibile și o gamă atractivă de produse. De asemenea, ne propunem să facem din magazin o destinație principală pentru mărcile internaționale de calitate și cu buget redus, și salutăm comercianții care, împărtășind viziunea noastră, aleg centrul nostru comercial. Strategia noastră de reînnoire merge mult mai departe de simpla închiriere, încurajăm în mod activ chiriașii noștri existenți să aducă cele mai noi concepte în Plaza M.”,

a declarat Zsolt Kertai, International Retail Manager Indotek.

Odată cu noua extindere și renovare, suprafața închiriabilă brută (GLA) a Plaza M a crescut cu 5.000 de metri pătrați, atingând un total de 55.000 de metri pătrați. Centrul comercial găzduiește în prezent 90 de magazine, având o rată de ocupare de 92%, făcându-l atractiv atât pentru chiriași, cât și pentru cumpărători.

Zsolt Kertai a anunțat că repoziționarea Plaza M va fi finalizată în această lună prin deschiderea de noi magazine. Tedi s-a deschis pe 11 aprilie, iar HalfPrice, CCC și New Yorker pe 30 aprilie, alături de alte branduri planificate. CCC și New Yorker vor avea magazine complet renovate și extinse. HalfPrice și Tedi sunt noi chiriași și vor consolida poziția unică a centrului comercial pe piața locală de retail, fiind disponibile exclusiv în Plaza M din Târgu Mureș.

„În luna iulie, vom adăuga două mărci renumite în portofoliul de chiriași Plaza M. Va sosi magazinul danez de mobilă pentru casă Jysk și specialistul în produse pentru animale de companie Fressnapf. Acesta din urmă este un jucător relativ nou pe piața românească, dar operează deja peste 1.400 de puncte de vânzare în Europa.”,

a completat Zsolt Kertai.

Investiția Indotek în Târgu Mureș va crea noi locuri de muncă, va crește veniturile fiscale și va contribui la dezvoltarea comunității. Compania ia măsuri proactive pentru a-și reduce amprenta asupra mediului prin instalarea unui sistem solar fotovoltaic de 1 MW pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați pe acoperișul centrului comercial.

„Strategia noastră se concentrează pe renovarea și extinderea clădirilor existente, mai degrabă decât pe construirea de clădiri noi. Renovarea completă a Plaza M ilustrează valoarea adăugată prin modernizare și retehnologizare, care a fost aplicată în mod constant în Italia, Spania și Ungaria, și subliniază angajamentul nostru față de sustenabilitate și față de comunitatea locală pe care o deservim.”,

a adăugat Zsolt Kertai.

„Suntem foarte încântați să lucrăm cu Indotek la renovarea și închirierea Plaza M. Succesul centrului comercial are toate ingredientele necesare: chiriași majori existenți – Auchan, Cinema City, H&M, Decathlon – și noi veniți, precum HalfPrice și Tedi. Plaza M este, fără îndoială, una dintre icoanele Tîrgu Mureșului și, împreună cu Indotek, suntem pregătiți să le oferim vizitatorilor noștri o experiență de cumpărături excepțională.”,

a declarat Carmen Ravon, Head of Retail, CBRE România.

Potrivit CBRE, până la sfârșitul anului 2024, suprafața totală de retail din România va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, depășind toate recordurile anterioare. Alți 186.000 de metri pătrați sunt în curs de dezvoltare, un semn clar de încredere în retailul tradițional. 

„Faptul că stocul de spații moderne de retail a atins un nivel record în acest an este surprinzător în sine, dar nu este un capăt de linie și nu va fi suficient. Mai multe lanțuri internaționale de retail analizează în prezent posibilitatea de a se extinde în România, iar cererea de spații mari este, de asemenea, în creștere.”,

a subliniat Carmen Ravon.

Potrivit CBRE, există mai mulți factori care fac din România o destinație atractivă pentru retailerii internaționali, printre care traficul de retail în creștere, orașe regionale puternice care permit o expansiune națională de succes, un interes puternic pentru noile branduri, o forță de muncă bine pregătită și bine informată și succesul comercial al retailerilor internaționali deja prezenți pe piață.

Expansiunea grupului Indotek continuă în România printr-o strategie internațională mai amplă care include investiții imobiliare, tranzacții de fuziuni și achiziții, tot astfel și achiziția de credite neperformante. Secretul succesului comercial al Indotek este reprezentat de randamentele excepționale obținute prin asumarea conștientă a riscurilor. Cu un portofoliu de 150 de milioane de euro în România, compania își continuă expansiunea regională de pe o poziție excelentă.

Articole similare

Ad