Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volumele de transport din Franța rămân la cel mai jos nivel și tarifele continuă să scadă

Evoluția de la lună la lună a tarifelor de transport din Franța

Tarifele de transport rutier de mărfuri din Franța au scăzut în aprilie cu încă 1,3% față de luna anterioară, așa cum reiese din indicele Upply Freight (Road transport prices in France: a new fall in rates in April (upply.com)). Volumele rămân la cel mai scăzut nivel deoarece multe sectoare, cum ar fi construcțiile, se clatină.

În plus, în aprilie Franța a înregistrat temperaturi relativ mici pentru această perioadă a anului și climatul de afaceri s-a răcit și el, fiind cu 1,3 puncte sub cel din martie și ajungând iar sub media lui pe termen lung. La declin au contribuit cele mai multe sectoare economice, mai ales serviciile, industria și construcțiile, și în special lucrările structurale, unde comenzile sunt cu mult sub cele de dinainte de pandemia de Covid-19.

În ceea ce privește scăderile succesive din transporturi, ele indică fragilitatea din ultimul timp a acestei industrii. Cea mai recentă informare publicată de FNTR (Federația Națională a Transportatorilor Rutieri), principalul patronat din domeniu, indică faptul că firmele au înregistrat o scădere a activității în primul trimestru din 2024 și că 58% dintre antreprenori se declară nemulțumiți de situația actuală și 22% rămân în așteptare, cel mai scăzut nivel de până acum. FNTR mai precizează că activitatea a scăzut constant de la jumătatea lui 2022 încoace și că indicatorii economici din transporturi sunt la același nivel minim istoric ca în timpul crizei sanitare. În aceste condiții, nu este surprinzător faptul că tarifele din aprilie 2024 sunt sub valoarea din aprilie 2023.

Articole similare

Ad