Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO va asigura transportul cu emisii reduse pentru trupa Metallica în Turneul European M72

  • Foto: IVECO

IVECO se va alătura trupei Metallica în etapa europeană a turneului mondial M72, ca urmare a parteneriatului lansat în noiembrie anul trecut la Barcelona. Scopul acestei colaborări este de a promova reducerea emisiilor de CO2 și de a sprijini comunitățile prin acțiuni durabile. IVECO va furniza soluții de transport cu emisii reduse pentru toate cele nouă opriri ale turneului în Europa: Munchen, Milano, Viena, Helsinki, Copenhaga, Oslo, Clisson, Varșovia și Madrid.

Flota logistică va include camioane și microbuze alimentate cu gaz natural, electrice și pe bază de carburanți din surse regenerabile, iar în etapele finale se va adăuga și un camion electric cu pile de combustie.

„Suntem încântați să mergem «pe autostradă» cu uimitoarea trupă Metallica. Vehiculele noastre cu propulsie alternativă, alimentate cu soluțiile de combustibil cu emisii reduse de carbon de la Shell, vor contribui la reducerea amprentei de carbon a trupei în cadrul turneului european M72. Flota multienergetică, personalizată cu o ediție specială a design-ului de inspirație Metallica, va acționa ca un ambasador puternic al transportului sustenabil, pe măsură ce se va deplasa pe drumurile din Europa și la locurile de concert.”,

a menționat Luca Sra, președinte, Truck Business Unit, Iveco Group.

„Când ne-am întâlnit prima dată cu cei de la Iveco Group, aceștia ne-au prezentat viziunea lor asupra acestui proiect și modul în care își propun să schimbe viitorul transportului și al emisiilor de carbon. Am știut imediat că obiectivele Metallica se aliniază cu ale lor și ne-am dat seama de potențialul uriaș al reducerii emisiilor de CO2 în vehiculele de transport greu. Vom lansa parteneriatul nostru în mai 2024, când turneul mondial M72 World Tour va continua în toată Europa, cu ajutorul vehiculelor IVECO alimentate cu gaz natural, electric și biocarburant care ne vor transporta echipamentul din oraș în oraș. Împreună vom putea contribui la angajamentul grupului IVECO de a ajunge la emisii nete de carbon zero până în anul 2040. Cât de incredibil este pentru noi să facem parte din asta!”,

a adăugat trupa Metallica.

„Shell a colaborat cu IVECO pentru a contribui la reducerea emisiilor generate pe durata întregului ciclu de viață al transportului, cu scopul de a furniza carburanți cu emisii reduse de carbon, cum ar fi Shell BioLNG și Shell Renewable Diesel. De exemplu, Shell BioLNG oferă celor care îl folosesc constant o reducere de 100% a emisiilor de CO2e* pe durata ciclului de viață, în comparație cu motorina B7.”,

a precizat Janine Albrecht-Webb, director general Shell Commercial Road Transport Europe.e

Flota multienergetică IVECO va susține turneul european al trupei Metallica printr-o abordare inovatoare și durabilă. Flota include 10 vehicule grele IVECO S-Way alimentate cu gaz natural și 4 IVECO S-Way alimentate cu diesel din surse regenerabile, utilizate pentru transportul echipamentelor trupei, beneficiind de rețeaua de realimentare Shell. În plus, flota va avea un convoi care va asigura suport logistic suplimentar și pentru concerte, format din IVECO S-eWay, camion de mare tonaj pur electric și fabricat integral de IVECO, precum și IVECO S-Way LNG și un IVECO S-Way alimentat tot cu motorină regenerabilă. Pentru ultimele concerte din Spania, un camion electric cu pile de combustie IVECO S-eWay Fuel Cell se va alătura convoiului. Transportul echipei trupei va fi asigurat de microbuzele eDaily și de un autocar Evadys, furnizate de brandul din aceeași familie – IVECO BUS.

Parteneriatul dintre IVECO și Metallica se concentrează pe sustenabilitatea mediului și responsabilitatea socială, având ca obiectiv principal reducerea emisiilor de carbon. Metallica va utiliza vehicule cu tracțiune alternativă IVECO, alimentate cu Shell Renewable Diesel și Shell BioLNG. În Europa, Shell Renewable Diesel poate reduce emisiile de CO2e cu până la 90% față de motorina B7, iar Shell BioLNG poate oferi o reducere de 100% a emisiilor de CO2e pe durata ciclului de viață. Aceasta reprezintă o soluție imediată pentru companiile de transport care doresc să reducă amprenta de carbon, deoarece permite utilizarea GNL fără modificări ale infrastructurii sau echipamentelor. Pe lângă acestea, Shell va furniza Shell FuelSave Diesel și Shell LNG și va achiziționa credite de carbon pentru emisiile de CO2e din ciclul de viață, care nu pot fi evitate sau reduse.

IVECO a creat un design special pentru flota sa, inspirat de albumul „72 Seasons” al trupei Metallica, care reflectă experiențele transformatoare ale primilor 18 ani de viață. Designul flotei este elegant, cu o combinație de negru elegant și accente galbene vibrante, în conformitate cu estetica albumului. Grila frontală a vehiculelor prezintă logo-ul Metallica, subliniind parteneriatul dintre IVECO și trupă.

În a doua jumătate a anului, IVECO va lansa o serie limitată de 72 de camioane de mare tonaj, echipate exclusiv în stilul Metallica, oferind fanilor oportunitatea de a deține un exemplar din această colaborare unică.

Printre inițiativele acestui parteneriat se numără un concurs special, care invită șoferii, indiferent de marca de vehicule pe care le conduc, să trimită videoclipuri interpretând muzica Metallica, oferindu-le șansa de a câștiga bilete la concert și alte premii. De asemenea, instrumentul digital MY METALLICA TRUCK le permite fanilor să creeze fundaluri personalizate cu tema Metallica, utilizând propriile fotografii, ideale pentru partajare pe rețelele de socializare. Aceste activități reflectă dedicarea IVECO de a recunoaște și sprijini șoferii de camioane, conform valorilor sale centrate pe aceștia. În cadrul parteneriatului cu Metallica, IVECO a rezervat peste 1.400 de bilete pentru clienții, partenerii și angajații Grupului, oferindu-le șansa de a câștiga bilete printr-un concurs special. Prietenii IVECO vor fi găzduiți în IVECO Village, o zonă de ospitalitate unică, decorată în stilul și culorile emblematice ale trupei.

Articole similare

Ad