Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Otosan l-a numit pe Fırat Elhüseyni în funcția de Președinte și Director al Ford Otosan Craiova

Ford Otosan a anunțat că, începând cu 1 iunie, Fırat Elhüseyni va prelua funcția de Președinte și Director al Ford Otosan Craiova. Elhüseyni îl va înlocui pe Müjdat Tiryaki, care va prelua noi responsabilități la sediul central al companiei din Turcia, în calitate de Next Generation Manufacturing Lead.

Fırat Elhüseyni și-a început cariera la Ford Otosan în aprilie 2002 ca inginer de proces la fabrica din Gölcük. De-a lungul celor 22 de ani de carieră, a lucrat în China, Vietnam, Rusia și în uzinele din Kocaeli și Eskișehir din Turcia. Experiența sa internațională i-a permis să colaboreze cu echipe multinaționale Ford în diverse medii. A fost implicat în proiectarea și operarea liniilor de producție. Din octombrie 2018 până în aprilie 2022, a fost Lider al Operațiunilor Secției de Producție Motoare la Eskișehir, iar ulterior a devenit director al aceleiași fabrici, supervizând producția de camioane și motoare.

Müjdat Tiryaki, cu o experiență de peste 24 de ani la Ford Otosan, va prelua funcția de Next Generation Manufacturing Lead. Ca Președinte și Director al Ford Otosan Craiova, Tiryaki a jucat un rol important în tranziția reușită a fabricii către Ford Otosan, în transformarea sistemelor de lucru, consolidarea recunoașterii companiei în România și lansarea noilor modele Ford Transit Courier și Tourneo Courier. În noua sa poziție, se va concentra pe viitoarele investiții și proiecte din unitățile de producție din Turcia și România, contribuind la strategia de dezvoltare și lansare a produselor conform dinamicii globale a industriei auto.

Fırat Elhüseyni va supraveghea toate operațiunile de vehicule și producție de motoare la fabrica din Craiova, esențială pentru planurile de electrificare ale Ford Otosan. Sub conducerea sa, vor fi lansate viitoarele vehicule electrice, E-Transit Courier, E-Tourneo Courier și modelul Puma Gen-E. Data oficială de începere a activității sale va depinde de aprobarea permisului de muncă. De asemenea, Fırat Elhüseyni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică a Universității Tehnice din Istanbul și a obținut un master în Științe de la Universitatea Sakarya. În prezent, elaborează teza de doctorat la Departamentul de Inginerie Mecanică al aceleași universități.

„Sunt foarte bucuros și mândru să preiau acest nou rol și să conduc o uzină de ultimă generație, precum fabrica Ford Otosan de la Craiova. Nu numai că avem una dintre cele mai moderne unități de producție din cadrul industriei auto, dar avem și o echipă extraordinară de calificată și talentată în România și sunt foarte mândru să conduc pe toți în noua noastră călătorie în era electrificării.”,

a declarat Fırat Elhüseyni.
  • Foto: Ford Otosan

Articole similare

Ad