Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a deschis caietul de comenzi pentru noul Ford Tourneo Custom; E-Tourneo va urma, în 2024.

Noul Tourneo Custom, de la Ford Pro, are o capacitate de nouă locuri, un interior confortabil, tehnologie premium și confort ridicat. Designul creat de la zero aduce un plus în ceea ce privește performanța, crește rafinamentul și nivelul de spațiul interior pentru clienți, iar echipările de top – care includ scaune spate modulabile, montate pe șine, uși laterale acționate electric, volan pliabil și sistem audio B&O – sporesc nivelul de confort.

Ca parte a celei mai cuprinzătoare game Tourneo Custom de până acum, noul model poate fi echipat cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue cu puteri de 136 CP, 150 CP și 170 CP, cu noua versiune PHEV, sau E-Tourneo Custom, cu un sistem de propulsie electric, care are un pachet de baterii cu o capacitate utilizabilă de 64 kWh și motor de 160 kW, pentru o autonomie de până la 325 km. Modelele cu motor diesel sunt deja în producție, iar clienții pot comanda acum noul Tourneo Custom PHEV pentru livrare din primăvara anului 2024, E-Tourneo Custom urmând să fie livrat în vara anului 2024.

Fiecare nou Tourneo Custom este, de asemenea, complet integrat cu platforma de software Ford Pro și servicii conectate, inclusiv instrumente de gestionare de la Ford Pro Software, aplicația FordPass Pro, și sistemul FORDLiive.

Platformă optimizată asigură un spațiu generos în cabină, indiferent de sistemul de propulsie ales. Modelele standard și cu ampatament lung oferă fiecare trei rânduri de scaune pentru până la nouă ocupanți, oferind un caracter practic pentru întreaga gamă.

Noile scaune sunt mai ușoare decât cele din modelul anterior, iar al doilea rând are centuri de siguranță integrate, astfel încât reconfigurarea cabinei – inclusiv într-o versiune unică de conferință pentru șase persoane – se poate face mai rapid și mai ușor. Punctele ISOFIX sunt disponibile pe toate cele trei scaune din al doilea rând, precum și pe cele două scaune laterale din al treilea rând.

Specificația premium a cabinei include și alte caracteristici noi pentru clienți, inclusiv un plafon panoramic mare din sticlă cu tratament în infraroșu, pentru a ajuta la menținerea cabinei răcoroase în lumina puternică a soarelui. Ușile laterale glisante acționate electric permit, de asemenea, operarea fără atingere. Ușile pot fi deschise printr-o simplă mișcare a piciorului, facilitând accesul în timp ce se transportă cutii grele sau bagaje.

Pentru confort maxim, Tourneo Custom oferă caracteristici premium la interior, precum control electronic al temperaturii aerului cu trei zone, sistem audio B&O cu 14 difuzoare și subwoofer amplasat în compartimentul din spate, iluminat interior ambiental sofisticat, suport de încărcare wireless pentru dispozitive mobile, scaune încălzite, control inteligent adaptiv al vitezei de croazieră, Reverse Brake Assist, sistem de camere video la 360 de grade, care oferă o vedere cuprinzătoare în jurul vehiculului, pentru o manevrare mai ușoară în oraș.

Clienții Tourneo Custom pot alege dintr-o gamă de versiuni, inclusiv Active și Sport, vârful de gamă fiind Titanium X, care propune cea mai cuprinzătoare echipare a oricărui Tourneo oferit vreodată – cu caracteristici standard variind de la jante elegante din aliaj de 19 inchi și faruri LED Full Matrix și până la materialul premium al scaunelor din piele sintetică Sensico.

Noua arhitectură a vehiculului oferă o înălțime mai mică a podelei și o nouă treaptă laterală integrată, pentru a facilita intrarea și încărcarea, susținută de o deschidere de top pentru ușa laterală glisantă.

Platforma optimizată a permis, de asemenea, o înălțime totală redusă de mai puțin de doi metri pentru multe variante, ceea ce poate permite accesul la garaje și parcări supraetajate, care sunt adesea inaccesibile vehiculelor din segmentul Tourneo Custom, precum și contribuția la eficiență și rafinamentul optimizate prin aerodinamică îmbunătățită.

Atât șoferii, cât și pasagerii, vor beneficia de îmbunătățirile dinamice oferite de o platformă complet reproiectată, cu un sistem complet nou de suspensie spate independentă, care este standard în întreaga gamă pentru a oferi confort, manevrabilitate și rafinament îmbunătățite. Producția noului Tourneo Custom a început deja la noua fabrică Ford Otosan din Kocaeli, Turcia.

Articole similare

Ad