Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford – un viitor electrificat si mai conectat pentru gama de vehicule comerciale

Noi vehicule electrificate, servicii de conectare si parteneriate strategice. Acestea sunt directiile Ford, dezvaluite recent in cadrul evenimentului „Go Further“ la Amsterdam, unde compania a anuntat solutii care vor incepe sa sprijine, in unele cazuri, business-urile europene inca din acest an.
Anticipata de un prototip functional prezentat la evenimentul „Go Further”, versiunea complet electrica a lui Transit va intra in productie in 2021, contribuind la orase mai curate si mai linistite si la reducerea costurilor de functionare pentru utilizatorii vehiculelor comerciale.

Conceput pentru a acoperi nevoia operatorilor urbani de a utiliza un vehicul utilitar practic si versatil care are capacitatea de a rula cu emisii zero, Transit electric va fi disponibil in mai multe versiuni de caroserie si va oferi o sarcina utila competitiva si conectivitate integrata, ridicandu-se la nivelul capacitatilor si durabilitatii caracteristice gamei Transit. Sistemul electric de propulsie este conceput pentru oferi o autonomie practica zilnica pentru business-urile care-si desfasoara activitatea in orase si pentru a putea beneficia de mentenanta in orice conditii meteorologice pe intreg ciclul de viata al vehiculului.
Printr-un proiect realizat in colaborare cu StreetScooter, Ford ofera inca de acum o solutie complet electrica dedicata serviciilor de livrare la domiciliu. StreetScooter WORK XL, construit pe baza lui Transit si asamblat la fabrica Ford din Köln, Germania, ofera un sistem electric de propulsie si este utilizat in prezent de Deutsche Post DHL in Germania. In cursul acestui an, vehiculele WORK XL vor incepe sa fie integrate in programe-pilot in cadrul unor companii din Germania, Olanda si Belgia.
Pentru operatorii care lucreaza pe trasee ce necesita intrarea si iesirea din zonele urbane dedicate vehiculelor cu emisii scazute, furgoneta Ford Transit Custom Plug-In Hybrid are capacitatea de a oferi emisii zero fara eventualele probleme legate de autonomie. Ford este primul producator de volum care ofera tehnologia plug-in hybrid in segmentul furgonetelor de o tona, noul model urmand sa fie disponibil pe piata pana la finalul anului 2019.
Fod a anuntat in cadrul evenimentului „Go Further“ ca acestui vehicul i se va alatura noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Pentru companiile care opereaza in conditii urbane sau in apropierea oraselor, acolo unde traficul aglomerat implica opriri si reporniri dese, tehnologia mild hybrid la 48 de volti ofera capacitatea de a creste productivitatea printr-o investitie modesta intr-un vehicul electrificat. Sistemele de propulsie Ford EcoBlue Hybrid – primele din segment – sunt disponibile pe Transit, Transit Custom si Tourneo Custom de la mjlocul anului 2019, oferind costuri de utilizare reduse pentru operatori.
Ford se bazeaza pe cea mai recenta generatie de produse conectate care utilizeaza tehnologia modemului integrat FordPass Connect – de la Fiesta Van la Transit – pentru a dezvolta o gama de solutii integrate dedicate vehiculelor comerciale. Scopul este acela de a le permite clientilor sa gestioneze flota de vehicule mai usor si mai convenabil, optimizand astfel productivitatea.
Ford a anuntat in cadrul evenimentului “Go Further” ca dezvolta o solutie inovatoare si predictiva de mentenanta bazata pe gradul de folosire a masinii cu obiectivul de a atinge un procent de 100% timp de utilizare si functionare pentru vehicule. Primele etape ale acestui serviciu vor fi lansate la finalul anului 2019.
Noua solutie promite sa revolutioneze modul in care clientii de vehicule comerciale abordeaza vizitele la service: procesul de mentenanta va fi personalizat conform caracteristicilor si nevoilor fiecarui vehicul in parte si nu se va mai baza pe intervale fixe de service. Senzorii sistemelor-cheie ofera date in timp real, deci masina va fi chemata in service doar atunci cand va fi nevoie. In acelasi timp, orice masura va fi luata inainte ca problemele sa devina indeajuns de serioase incat sa creeze o defectiune.

Aliante strategice pentru viitor
Un element crucial in pozitia de lider pe care Ford o are in zona vehiculelor comerciale este reprezentat de avantajul valorii parteneriatelor si aliantelor strategice – fundamentand zone-cheie care variaza de la conversiile de vehicule la dezvoltarea de produse, inclusiv joint-venture-ul de lunga durata cu Ford Otosan in Turcia, acolo unde sunt produse cele mai multe dintre produsele familiei Transit.
Programul Qualified Vehicle Modifier (QVM) a fost extins si ajunge acum la 100 de companii acreditate la nivel european care asigura conversiile QVM, Ford propunandu-si sa dubleze acest numar pana in anul 2020. Fiecare partener QVM are acces unic la date constructive ale vehiculului, Ford colaborand indeaproape cu partenerii sai pentru a livra produse mai flexibile, asa cum este sasiul de inaltime redusa Transit Skeletal, lansat in 2018.
Populara initiativa Ford “one-stop shop”, care le ofera clientilor confortul configurarii unui vehicul de conversie direct la showroom, este si el extins. Pana la finalul anului 2020, 40 de conversii realizate de pertenerii QVM vor fi disponibile direct in Centrele Transit, acestea variind de la basculante la furgonete refrigerate.
Reteaua europeana Transit Centre joaca un rol vital in asistenta clientilor in fiecare faza a detinerii unui vehicul, de la identificarea alegerii optime a vehiculului si a sistemului de propulsie pana la optimizarea timpului in care masina este functionala.
Cele 950 de Centre Transit – in crestere de la 750 in 2014 – ofera un pachet de asistenta bazat pe promisiunea Transit24, care inglobeaza servicii precum prioritizarea reparatiilor urgente, servisare pe loc, ore suplimentare de activitate si livrare prioritara de subansamble si piese. Noi initiative includ disponibilitatea unor masini de asistenta si reparatie care pot actiona pe teren si un instrument de management al timpului in care masina este indisponibila. Ambele se concentreaza pe cresterea productivitatii clientului.
In ianuarie, Ford Motor Company si Volkswagen AG au anuntat primele intelegeri formale ale unei aliante complexe. Prin aceasta alianta, Ford va dezvolta si va produce pickup-uri de dimensiuni medii pentru ambele companii, primele produse fiind asteptate pe piata in anul 2022. De asemenea, Ford intentioneaza sa conceapa si sa asambleze furgonete mari pentru clientii europeni, iar Volkswagen planuieste dezvoltarea si constructia unei utilitare de oras.

Articole similare

Ad