Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CTP se extinde în România prin achiziția a 270.000 mp de depozite și 30 ha de teren

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a achiziționat de la Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (ECE), un portofoliu industrial de 270.000 mp GLA și 30 ha teren în șase locații cheie din România.

Portofoliul este compus din șase parcuri industriale, oferind un mixt adecvat de locații în vecinătatea parcurilor CTP (București, Arad), precum și locații complementare care consolidează prezența CTP în zonă (Pitești, Oradea, Timișoara).

Remon Vos, CEO al CTP Group, a declarat: “Această achiziție extinde semnificativ portofoliul nostru din România prin adăugarea a peste 270.000 mp și introduce 40 de noi nume în lista noastră diversificată de chiriași. Suntem mândri să primim fiecare nou chiriaș în familia CTP. În plus, achiziția include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite să ne continuăm angajamentul față de dezvoltarea organică în vestul României. Această dezvoltare nu va aduce beneficii doar chiriașilor noștri, ci va contribui pozitiv și pentru comunitățile locale.”

Prin vânzarea acestor active secundare, Globalworth își reafirmă angajamentul de a se concentra asupra segmentului clădirilor de birouri, unde deține avantaje competitive atât la nivel local, cât și regional. Această decizie strategică va facilita alocarea mai multor resurse către extinderea operațiunilor noastre principale, pentru a inova și a oferi plus valoare chiriașilor și acționarilor noștri. De asemenea, ne va crește semnificativ lichiditatea, oferind companiei capitalul necesar pentru a profita de oportunitățile strategice viitoare”, spune Dennis Selinas, CEO al Globalworth.

Firma noastră de brokeraj a fost onorată să ajute CTP să achiziționeze o parte din portofoliul de logistică deținut integral de Globalworth în România, valorificând cunoștințele noastre profunde de piață și abordarea strategică pentru a facilita această tranzacție de referință în peisajul imobiliar din regiune“, a declarat Alessandro Gallinella, founder AGBC. Această achiziție reprezintă o etapă semnificativă pentru portofoliul românesc al CTP, deoarece atinge pragul de 2,91 milioane mp GLA al depozitelor moderne sustenabile Clasa A. Această expansiune poziționează CTP pentru creștere și extindere continuă.

Articole similare

Ad