Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cushman & Wakefield Echinox a generat venituri mai mari cu 15% în 2023

Cushman & Wakefield Echinox a înregistrat venituri de 12 milioane de euro în anul 2023, reprezentând o creștere mai mare cu 15% față de anul precedent. Această evoluție a clasat compania pe locul doi în topul consultanților imobiliari din România, într-un an caracterizat în principal de o stagnare a pieței.

Principalele motoare de creștere ale companiei au reprezentat atât liniile de business cu serviciile de brokeraj – birouri, retail, industrial și capital markets, cât și cele cu servicii profesionale – asset management, project & development, certificări, evaluare și research.

„Extraordinara evoluție a business-ului nostru este rezultatul efortului întregii echipe, care prin capacitatea de a anticipa schimbările de pe piață a reușit să valorifice la maxim oportunitățile aduse de noile trenduri. Pe lângă rezultatul din 2023, trebuie să remarc faptul că între 2020 și 2023, una dintre cele mai provocatoare și incerte perioade atât pentru chiriași, cât și pentru proprietarii de active imobiliare, Cushman & Wakefield Echinox a reușit să-și majoreze cifra de afaceri de peste 2,5 ori.”,

a menționat Oana Iliescu, Managing Director Cushman & Wakefield Echinox.

De asemenea, cel mai performant din punct de vedere al veniturilor generate a fost departamentul de birouri, totalizând tranzacții de închiriere pentru 113.000 metri pătrați și o cotă de piață de peste 26%. Cu această performanță Cushman & Wakefield Echinox s-a poziționat pe piață la nivel național ca lider pentru închirierea de spații de birouri.

Anul trecut, departamentul Retail Agency al Cushman & Wakefield Echinox a intermediat 26 de tranzacții de închiriere, înregistrând un total de aproximativ 30.000 de metri pătrați în București și în principalele orașe din țară, precum Leroy Merlin, Peek & Cloppenburg, Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.

Pe segmentul de industrial, compania a efectuat tranzacții de aproape 40.000 de metri pătrați, cea mai semnificativă tranzacție de pe piața hotelieră din 2023 fiind vânzarea hotelului K+K din București de la începutul anului.

Departamentul de Asset Services și-a extins portofoliul cu noi proprietăți și cu noi chiriași, reușind să administreze proiecte de aproape 500.000 de metri pătrați, în timp ce echipa de evaluări a estimat peste 400 de proprietăți.

Pe partea de project management, Cushman & Wakefield Echinox a continuat să crească prin câștigarea unor noi mandate, cât și pe partea serviciilor de certificări verzi, marcând în portofoliul său un proiect important, precum emag România și Ungaria.

Articole similare

Ad