Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO și Foton anunță explorarea în comun a sinergiilor viitoare

IVECO, marca Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează vehicule comerciale ușoare, medii și grele, și Foton, producător de top de vehicule comerciale, parte a BAIC Group din China, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) pentru a explora potențiala colaborare în domeniile vehiculelor și componentelor electrice și oportunități comune de afaceri pentru Europa și America de Sud.

Foton împărtășește același angajament cu Iveco Group pentru a promova transformarea ecologică a industriei auto globale, urmărind mai multe rute prin noile tehnologii energetice, cum ar fi electricitatea pură, sisteme cu pilă de combustie pe hidrogen și propulsie pe hidrogen pentru vehicule comerciale. Potențiala cooperare va sprijini, de asemenea, Foton să își continue strategia de globalizare.

Acest parteneriat face parte din strategia globală de electrificare a Grupului Iveco de a-și extinde gama de vehicule utilitare ușoare cu modele noi, emblematicul Daily – disponibil în prezent în variante de MTMA de la 3,5 la 7,2 t – urmând să fie dezvoltat în variante de vanuri și șasiuri-cabină electrice sub pragul de 3,5 t.

Cu Foton, Iveco Group va investiga opțiunea de a utiliza canalele de vânzare IVECO pentru comercializarea unei camionete electrice în Europa și America de Sud în categoria cea mai ușoară, de până la 3,5 t. Viitorul vehicul va avea un impact potențial pozitiv asupra lanțurilor de aprovizionare regionale și locale din Europa și America de Sud, pe lângă sprijinirea în continuare a creșterii rețelei de puncte de vânzare și ateliere IVECO.

La începutul acestui an, Iveco Group a semnat, de asemenea, un acord de furnizare cu Hyundai Motor Company pentru un șasiu-cabină electric, având MTMA de 2,5-3,5 t, care va fi vândut și servisat în Europa de IVECO. Colaborările Grupului Iveco cu Foton și Hyundai urmăresc să creeze o gamă cuprinzătoare de oferte de vehicule comerciale electrice mai ușoare decât Daily.

Memorandumul de înțelegere dintre Iveco Group și Foton include, de asemenea, explorarea în comun a unor sinergii viitoare suplimentare, inclusiv posibila localizare a activităților în Europa și America de Sud, care urmează să fie evaluate într-o etapă ulterioară. Vor fi discutate și oportunități de aprovizionare, inclusiv prin intermediul mărcii FPT Industrial.

Din delegația Iveco Group prezentă la evenimentul de semnare a memorandului au făcut parte Gerrit Marx – CEO, Luca Sra – Președintele Business Unit Camioane, Sylvain Blaise – președinte al unității de afaceri Powertrain, Marco Liccardo – Chief Technology & Digital Officer; Angela Qu – ofițer șef pentru lanțul de aprovizionare; și Ángel Rodríguez Lagunilla – director de producție. Din partea Foton au participat președintele Chang Rui, vicepreședintele executiv Lu Zhenghua, vicepreședinții Chen Qingshan și Qin Zhidong, vicepreședintele Cooperării Internaționale Ma Rentao și vicepreședintele Power Transmission Feng Jing.

Acest acord neobligatoriu promovează strategiile independente ale Iveco Group și Foton pentru a spori competitivitatea și a crea soluții inovatoare de top care să răspundă cererii globale de transport de energie nouă printr-un ecosistem de parteneriate reciproc avantajoase.

Articole similare

Ad