Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Group și Nikola Corporation au anunțat că sunt încântați să intre într-o nouă etapă a parteneriatului lor, care a început în 2019 și a atins până în prezent toate etapele de referință pentru a valorifica expertiza în vederea implementării camioanelor grele cu emisii zero (clasa 8) în America de Nord și Europa.

Cele două companii au lucrat împreună într-un ritm susținut, în ciuda provocărilor Covid-19 și a lanțului de aprovizionare, pentru a obține rezultatele etapei anterioare, lansând vehiculele electrice cu baterii (BEV) și vehiculele electrice cu pile de combustie (FCEV) pentru transportul regional cuprinzător și pe termen lung, potrivit unui comunicat de presă.

Iveco Group va prelua integral proprietatea asupra societății mixte din Ulm, Germania. Astfel, va fi licențiat să acceseze în mod liber și să continue să dezvolte software-ul de control al vehiculului pentru BEV și FCEV dezvoltate în comun. În același timp, Nikola va primi licența pentru tehnologia IVECO S-Way pentru America de Nord și furnizarea de componente aferente de la Iveco Group și va obține proprietatea comună a proprietății Generation 1 eAxles, tehnologie dezvoltată împreună cu marca de trenuri de propulsie a Iveco Group, FPT Industrial.

De asemenea, Iveco Group va acoperi cheltuielile de capital legate de această nouă etapă a colaborării prin lichiditățile sale disponibile, cumpărând elementele parțial în numerar (35 milioane USD) și parțial în acțiuni Nikola (20 milioane de acțiuni). În ciuda impactului negativ generat asupra lichidităților, Iveco Group preconizează să îl absoarbă cu generarea de fluxuri de numerar și, prin urmare, acest lucru nu modifică obiectivul său de fluxuri de numerar pentru acest an. De asemenea, va păstra o cantitate semnificativă de acțiuni Nikola.

Iveco Group și Nikola vor continua să lucreze pentru același obiectiv care să conducă tranziția energetică către viitorul mobilității. În prezent, prevederile menționate sunt supuse tuturor aprobărilor de reglementare aplicabile și pregătirii unor acorduri definitive pentru a implementa mai complet termenii din fișa de condiții obligatorii dintre companii.

Iveco Group N.V. a anunțat că va prelua integral proprietatea asupra societății mixte înființate împreună cu partenerul său Nikola Corporation cu sediul la Ulm, Germania. De asemenea, Iveco Group va fi licențiat să acceseze în mod liber și să continue să dezvolte software-ul de control al vehiculului pentru BEV și FCEV dezvoltate în comun. Nikola va primi licența pentru tehnologia IVECO S-Way pentru America de Nord și furnizarea de componente aferente de la Iveco Group și va obține proprietatea comună a proprietății intelectuale a primei generații de axe electrificate, tehnologie dezvoltată împreună cu firma din cadrul Iveco Group, FPT Industrial, specializată în producția de elemente de propulsie.

Parteneriatul dintre cele două companii a început în 2019 și a atins până în prezent toate etapele de referință pentru a valorifica expertiza în vederea implementării camioanelor grele cu emisii zero (clasa 8) în America de Nord și Europa. Cele două companii au lucrat împreună într-un ritm susținut, în ciuda provocărilor Covid-19 și a lanțului de aprovizionare, pentru a obține rezultatele etapei anterioare, lansând vehicule electrice cu baterii (BEV) și vehicule electrice cu pile de combustie (FCEV) pentru transportul regional și lung.

Fiecare companie este acum nerăbdătoare să își pună accentul pe transportul de mare tonaj. Iveco Group se va concentra în Europa pentru dezvoltarea și comercializarea în continuare a propriilor camioane electrice cu baterii și cu pile de combustie, care include lansarea modelului său de finanțare GATE, iar Nikola își va concentra operațiunile în America de Nord, cu o abordare integrată a clienților săi, oferind BEV, FCEV și infrastructura de hidrogen prin intermediul mărcii sale HYLA. Iveco Group va acoperi cheltuielile de capital legate de această nouă fază a colaborării prin lichiditățile sale disponibile, achiziționând elementele menționate mai sus parțial în numerar (35 de milioane de dolari) și parțial în acțiuni Nikola (20 de milioane de acțiuni). În pofida impactului negativ generat asupra lichidităților, Iveco Group preconizează să îl absoarbă prin generarea de fluxuri de numerar și, prin urmare, acest lucru nu modifică obiectivele sale pentru 2023; de asemenea, Iveco încă păstrează un număr semnificativ de acțiuni Nikola.