Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Group va colabora cu BASF în reciclarea bateriilor pentru vehiculele electrice

Iveco Group a anunțat, la Torino (Italia) și la Ludwigshafen (Germania), că l-au selectat pe BASF, liderul mondial în domeniul chimiei și unul dintre cei mai mari furnizori de produse chimice pentru industria auto, ca prim partener pentru furnizarea unei soluții de reciclare a bateriilor litiu-ion ale vehiculelor sale electrice.

Noua decizie este în concordanță cu strategia de economie circulară a Iveco Group, care urmează cadrul celor 4R – Reparare, Recondiționare, Reutilizare și Reciclare, având scopul de a extinde durata de viață a bateriilor și de a reduce impactul asupra mediului. De asemenea, inițiativa este aliniată cu politica extinsă a producătorului, care implică responsabilitatea pentru întregul ciclu de viață al produselor.

Recent, BASF a inaugurat primul centru european de producție de materiale pentru baterii și reciclare a bateriilor în Schwarzheide, Germania. Compania va coordona procesul integral de reciclare a bateriilor litiu-ion utilizate pe furgonetele, autobuzele și camioanele electrice ale Iveco Group. Acest parteneriat acoperă colectarea, ambalarea, transportul și reciclarea bateriilor în mai multe țări europene, inclusiv Franța, Germania și Marea Britanie. După colectare, BASF va efectua un proces mecanic pentru a obține o masă neagră, din care va extrage și recupera materiile prime esențiale, precum nichel, cobalt și litiu, pentru a le reutiliza în fabricarea unor baterii noi. Această inițiativă va contribui la stabilirea unui lanț valoric complet de reciclare a bateriilor în Europa, furnizând local metale reciclate cu o amprentă redusă de carbon pentru industria bateriilor.

„Gândirea ciclului de viață este una dintre prioritățile noastre strategice de sustenabilitate. BASF împărtășește această abordare cu noi, iar rețeaua sa extinsă de colectare a bateriilor și capacitățile sale de reciclare din Europa ne vor ajuta să închidem bucla de la bateriile aflate la sfârșitul ciclului de viață la cele noi. Lucrând împreună, vom permite o economie circulară și vom reduce amprenta noastră de CO₂, ceea ce este în deplină concordanță cu angajamentul Grupului de a ajunge la zero emisii nete de carbon până în 2040.”,

a precizat Angela Qu, Chief Supply Chain Officer, Iveco Group.

„Parteneriatul cu Iveco Group este primul nostru acord de reciclare a bateriilor, provenite de la furgonete, autobuze și camioane electrice, și un pas important pentru afacerea noastră de reciclare a bateriilor în vederea extinderii activităților noastre în domeniul vehiculelor comerciale. Aceasta ne va permite să ne consolidăm și mai mult rețeaua europeană de colectare și să continuăm progresul pe această piață în curs de dezvoltare. Cu soluțiile noastre de reciclare, ne propunem să sprijinim piața europeană să închidă bucla și să îndeplinim cerințele ambițioase ale politicii axate pe economia circulară din Regulamentul UE privind bateriile.”,

a declarat Dr. Daniel Schönfelder, președintele diviziei Catalysts a BASF, responsabil pentru activitățile de reciclare a bateriilor și a materialelor pentru baterii ale companiei.

Articole similare

Ad