Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Comenzile din sectorul construcțiilor de mașini și echipamente au continuat să scadă în februarie

În februarie, comenzile din sectorul construcțiilor de mașini și echipamente au scăzut cu un procent de două cifre: comenzile primite au fost din nou cu 10% sub nivelul din anul precedent în termeni reali. Comenzile interne au scăzut cu 11 procente, iar cele externe au scăzut cu 10 procente. Scăderea comenzilor din țările euro (-15%) a fost mai pronunțată decât scăderea comenzilor din țările non-euro (-8%).

Economiştii mizează pe o redresare în a doua jumătate a anului. Dar ingineria mecanică este un sector cu ciclu târziu, așa că ar putea trece ceva timp până când prăbușirea comenzilor se va încheia”, explică economistul șef al VDMA, Dr. Ralph Wiechers“Partea pozitivă este că, în prezent, ratele inflației continuă să scadă”.

În perioada de trei luni, mai puțin volatilă, cuprinsă între decembrie 2023 și februarie 2024, comenzile au scăzut cu 8% în termeni reali față de anul precedent. Au existat cu 11 procente mai puține comenzi din Germania și cu 7 procente mai puține comenzi din străinătate. Comenzile din țările din zona euro au scăzut cu 15%, în timp ce comenzile din țările din afara zonei euro au scăzut cu 4%.

Articole similare

Ad