Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olof Persson îl va înlocui pe Gerrit Marx în funcția de CEO al IVECO Group începând cu iulie 2024

Olof Persson

Consiliul de Administrație al IVECO Group N.V. anunță că Olof Persson îi va succeda lui Gerrit Marx în funcția de CEO al Grupului atunci când acesta din urmă va părăsi Grupul pentru a prelua funcția de CEO al CNH Industrial N.V. începând cu 1 iulie 2024.

Olof Persson, care este în prezent Director Independent al Consiliului de Administrație al IVECO Group, va prelua rolul de CEO, după ce a fost implicat îndeaproape în dezvoltarea planurilor Grupului, așa cum au fost prezentate în cadrul Capital Markets Day.

Suzanne Heywood, președinte al IVECO Group, a comentat: “În numele tuturor celor de la Iveco Group, aș dori să-i mulțumesc lui Gerrit pentru conducerea sa energică și de succes din ultimii doi ani și jumătate și îi doresc mult succes în noua sa funcție. Suntem într-adevăr norocoși că Olof, cu experiența sa bogată și relevantă în industrie, va prelua funcția de CEO și va oferi o garanție de continuitate în executarea planurilor pe care le-am prezentat în martie.”

Olof Persson a declarat: “În calitate de membru al Consiliului de Administrație, am fost foarte impresionat de întreaga echipă a Iveco Group, care a deschis compania către oportunitățile erei digitale și către tranziția către tehnologii alternative de propulsie. Nu aș putea fi mai încântat să am această oportunitate de a prelua rolul de CEO, asigurându-mă că ne menținem concentrarea cu laser asupra servirii tuturor părților interesate și aplicării celor mai bune dintre numeroasele și crescândele noastre capacități.”

Gerrit Marx a declarat: „Olof nu este doar un membru apreciat al Consiliului nostru de Administrație, ci a fost un mentor apropiat pentru mine și pentru echipa de conducere a Iveco Group. Experiența sa vastă de conducere executivă, cunoștințele sale profunde din industrie și înțelegerea Grupului nostru vor asigura un impuls puternic și continuu pentru planurile pe care le-am prezentat recent. Sunt profund mândru de realizările colegilor mei de la Iveco Group în acești ani importanți și interesanți de la listarea noastră și nu am nicio îndoială că, sub conducerea lui Olof, marea noastră companie va continua să meargă din ce în ce mai bine.”

Pe parcursul carierei sale, Olof Persson a deținut diverse funcții la ABB și a fost numit președinte de divizie la Bombardier Transportation în 2004. În 2006, s-a alăturat grupului Volvo în calitate de președinte al Volvo Aero și, ulterior, președinte al Volvo Construction Equipment în 2008. În 2011 a devenit președinte și director executiv al AB Volvo Group. În 2016, Persson a fost numit Senior Operating Executive la Cerberus Operations and Advisory Company. În 2022 s-a alăturat consiliului de administrație al IVECO Group în calitate de director independent, atunci când grupul s-a listat la Euronext Milano. Rezultatele financiare ale IVECO Group pentru primul trimestru vor fi prezentate de Gerrit Marx pe 10 mai 2024.

Articole similare

Ad