Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hyundai Motor și Iveco Group își extind parteneriatul pentru a explora sinergiile pentru camioanele electrice de mare tonaj pe piețele europene

Așa cum era de așteptat, Iveco Group și Hyundai Motor Company își consolidează parteneriatul început în dezvoltarea modelelor Daily electric și pe Hidrogen și în domeniul vehiculelor grele.

Astfel, cele două companii au semnat o scrisoare de intenție (LOI), prin care își afirmă intenția de cooperare pentru dezvoltarea în comun de soluții electrice pentru camioane grele, inclusiv camioane electrice cu baterii și camioane electrice cu pile de combustie, pentru piețele europene. “Prin valorificarea tehnologiilor avansate și a activelor fiecărei părți, cele două companii se așteaptă să accelereze tranziția către un viitor sustenabil.”

De la inițierea parteneriatului lor în martie 2022, Hyundai Motor și Iveco Group au atins o serie de etape importante: în septembrie 2022 au lansat primul vehicul electric cu pilă de combustie IVECO eDaily la IAA Transportation din Hanovra. Apoi, în octombrie 2023 a venit rândul IVECO BUS E-WAY H2 să fie prezentat în premieră la Busworld din Bruxelles. Iar în februarie 2024, cele două companii au anunțat semnarea unui acord de furnizare pentru un vehicul comercial ușor complet electric sub sigla IVECO pentru Europa, bazat pe platforma eLCV de la Hyundai.

Articole similare

Ad