Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hyundai Motor Company va furniza un vehicul comercial ușor complet electric de pe platforma sa Global eLCV către Iveco Group în Europa

Hyundai Motor Company și Iveco Group au anunțat astăzi, 1 februarie, semnarea unui acord de furnizare a unui vehicul comercial ușor complet electric sub sigla IVECO pentru Europa, bazat pe platforma Global eLCV a Hyundai. Noul vehicul se va alătura gamei de vehicule utilitare ușoare electrice a Iveco Group, îmbunătățind portofoliul de vehicule utilitare ușoare ale Grupului, alături de iconicului IVECO Daily.

Hyundai Motor și Iveco Group și-au inițiat parteneriatul în martie 2022 și de atunci au generat rezultate concrete legate de vehiculele comerciale alimentate cu hidrogen, inclusiv dezvoltarea în comun a modelului eDAILY FCEV și lansarea autobuzului urban E-WAY FCEV. Noul acord nu numai că semnifică o extindere a parteneriatului lor pentru a cuprinde o gamă mai largă de game ecologice, dar subliniază, de asemenea, angajamentul comun al ambelor companii de a accelera tranziția către o mobilitate și un transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Vehiculul cu sigla IVECO va fi primul model de export care va aplica noua platformă Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV) de la Hyundai, o platformă globală dedicată vehiculelor electrice, concepută pentru vehicule comerciale cu masa totală maximă autorizată de 2,5 tone până la 3,5 tone. Platforma inovatoare dispune de cea mai recentă tehnologie Hyundai pentru următoarea generație de BEV-uri, cu un design cu podea joasă care permite o utilizare îmbunătățită pentru încărcarea și transportul de marfă, concepută pentru a se potrivi nevoilor emergente ale viitoarelor vehicule electrificate cu destinație specială de pe piață.

În cadrul parteneriatului, Hyundai va produce și furniza șasiul cabină cu sigla IVECO pentru piața europeană, iar Iveco Group va personaliza la nivel local și va distribui vehiculele complete exclusiv prin intermediul canalelor sale de vânzări. Noul produs al Iveco Group, bazat pe platforma Global eLCV de la Hyundai, va avea lansarea la ediția din acest an a IAA Transportation 2024, programată să se desfășoare în perioada 16 – 22 septembrie 2024, la Hanovra, Germania.

Luca Sra, Președinte, Truck Business Unit, Iveco Group, a declarat: “Parteneriatul unic dintre Iveco Group și Hyundai Motor Company face încă un pas înainte semnificativ. Introducerea acestui nou vehicul complet electric este deosebit de interesantă pentru piața europeană, unde distribuția și livrările urbane și suburbane sunt misiuni cruciale pentru operatorii logistici. Suntem încrezători că acest acord nu numai că va consolida oferta noastră de produse, dar va aprofunda și relația noastră cu Hyundai, deschizând calea pentru proiecte de colaborare continuă care să avanseze o societate mai sustenabilă.”

„Suntem încântați să extindem și mai mult portofoliul de produse al parteneriatului nostru prin valorificarea noii noastre platforme de vehicule comerciale ușoare, complet electrice”, a declarat Ken Ramírez, vicepreședinte executiv și șef al diviziei globale de vehicule comerciale și hidrogen la Hyundai Motor Company. „Credem că platforma noastră Global eLCV, împreună cu expertiza Iveco Group pe piața europeană, va fi o forță transformatoare pe piața vehiculelor utilitare ușoare, contribuind la accelerarea unui viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în Europa.”

Articole similare

Ad