Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Group preia proprietatea joint-venture-ului cu Nikola Corporation în Europa

Iveco Group N.V. a anunțat că va prelua integral proprietatea asupra societății mixte înființate împreună cu partenerul său Nikola Corporation cu sediul la Ulm, Germania. De asemenea, Iveco Group va fi licențiat să acceseze în mod liber și să continue să dezvolte software-ul de control al vehiculului pentru BEV și FCEV dezvoltate în comun. Nikola va primi licența pentru tehnologia IVECO S-Way pentru America de Nord și furnizarea de componente aferente de la Iveco Group și va obține proprietatea comună a proprietății intelectuale a primei generații de axe electrificate, tehnologie dezvoltată împreună cu firma din cadrul Iveco Group, FPT Industrial, specializată în producția de elemente de propulsie.

Parteneriatul dintre cele două companii a început în 2019 și a atins până în prezent toate etapele de referință pentru a valorifica expertiza în vederea implementării camioanelor grele cu emisii zero (clasa 8) în America de Nord și Europa. Cele două companii au lucrat împreună într-un ritm susținut, în ciuda provocărilor Covid-19 și a lanțului de aprovizionare, pentru a obține rezultatele etapei anterioare, lansând vehicule electrice cu baterii (BEV) și vehicule electrice cu pile de combustie (FCEV) pentru transportul regional și lung.

Fiecare companie este acum nerăbdătoare să își pună accentul pe transportul de mare tonaj. Iveco Group se va concentra în Europa pentru dezvoltarea și comercializarea în continuare a propriilor camioane electrice cu baterii și cu pile de combustie, care include lansarea modelului său de finanțare GATE, iar Nikola își va concentra operațiunile în America de Nord, cu o abordare integrată a clienților săi, oferind BEV, FCEV și infrastructura de hidrogen prin intermediul mărcii sale HYLA. Iveco Group va acoperi cheltuielile de capital legate de această nouă fază a colaborării prin lichiditățile sale disponibile, achiziționând elementele menționate mai sus parțial în numerar (35 de milioane de dolari) și parțial în acțiuni Nikola (20 de milioane de acțiuni). În pofida impactului negativ generat asupra lichidităților, Iveco Group preconizează să îl absoarbă prin generarea de fluxuri de numerar și, prin urmare, acest lucru nu modifică obiectivele sale pentru 2023; de asemenea, Iveco încă păstrează un număr semnificativ de acțiuni Nikola.

Articole similare

Ad