Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

SGS România, partenerul dumneavoastră pentru securizarea și optimizarea lanțului logistic

Indiferent de nevoile pe care le identificați de-a lungul lanțului logistic, vă puteți baza pe SGS România pentru a vă fi partener de încredere. Vă putem ajuta să vă securizați lanțul de aprovizionare, să reduceți riscurile și să respectați standardele locale sau internaționale.

În domeniul transporturilor, vă putem ajuta să asigurați siguranța și fiabilitatea cu gama noastră vastă de servicii specializate. Suntem un partener de încredere, specializat în numeroase servicii de transport, inclusiv International Automotive Task Force 16949 (IATF 16949). Serviciile SGS de supraveghere a încărcării/descărcării (LS/US) vă inspectează produsele înainte sau după expediere, fiind dezvoltate ca răspuns la globalizare. SGS oferă asistență specializată completă în faza de transport și instalare a unui proiect. Serviciile noastre variază de la evaluare și audit la testare și asistență tehnică pentru a contribui la monitorizarea lanțului de aprovizionare și a asigura transportarea și livrarea echipamentului dumneavoastră în siguranță și conform planificării.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor transportatorilor și firmelor de logistică de a opera rapid tranzitul vamal electronic, SGS România oferă serviciul TransitNet. Interfața TransitNet este o aplicație web securizată, multilingvă, conectată la 24 de sisteme vamale și sisteme portuare diferite, cum ar fi AP+, care captează, controlează și monitorizează declarațiile de tranzit, permițând utilizatorilor să le urmărească online de la un capăt la altul. Vorbim de un serviciu global, multimodal, de garantare a tranzitului vamal electronic, în care SGS acționează în calitate de Punct de Contact (HOP) față de vamă în numele clienților săi – transportatori, brokeri, expeditori de marfă și alții – permițându-le să creeze și să depună declarații de tranzit însoțite de o garanție financiară în favoarea vămilor, în cadrul oricărui sistem vamal în care SGS este Punct de Contact. Platforma este complet scalabilă și sigură, permițând un număr nelimitat de utilizatori și depunerea simultană a declarațiilor de tranzit la mai multe birouri vamale. Ea oferă managerilor de logistică posibilitatea de a urmări oricare dintre declarațiile de tranzit vamal pe care le-au depus de la începutul cursei până la sfârșit. TransitNet T1 include detaliile ENS, fără costuri suplimentare sau inconveniente pentru producerea datelor ENS (inclusiv pentru mărfuri destinate porturilor de intrare în UE). Clienții pot depune prin intermediul TransitNet notificări TIR, notificări CHED-PP etc. Datorită cooperării SGS cu diverse administrații vamale, TransitNet oferă soluții imediate oricărei probleme care poate apărea în timpul transportului, minimizând reclamațiile vamale și pierderile potențiale.

Pe măsură ce lanțurile logistice se internaționalizează devin tot mai complexe, ceea ce le face mai predispuse la întreruperi cauzate de lipsa de vizibilitate la nivelul furnizorilor. Serviciile noastre de certificare a lanțului logistic oferă audituri și verificări complexe. Fie că folosiți listele noastre de verificare, programele personalizate și/sau inițiativele noastre specifice, suntem un partener pe care vă puteți baza. Oferim atât audituri ale mărcii, cât și audituri de furnizor.

În sfera optimizării proceselor, vă puteți baza pe noi pentru numeroase servicii din zona auditurilor de certificare, certificări sau programe de formare de specialitate. Transportatorii și operatorii logistici ar putea fi extrem de interesați de serviciile oferite de SGS în domeniul certificării, unde SGS poate oferi, atât servicii de certificare a sistemelor de management clasice (conform ISO 9001, ISO 14001 sau ISO 45001), cât și servicii de certificare specifice domeniului, precum IFS Logistic (pentru procesele logistice aferente industriei alimentare), GDP (Good Distribution Practice – standard cu cerințe pentru depozitarea și distribuția produselor farmaceutice, cosmetice și de îngrijire personală), TAPA sau GMP+ (Bune practici pentru depozitarea și transportul cerealelor). Acestora li se adaugă și serviciile din zona ESG, unde se oferă suport companiilor pe drumul lor spre îmbunătățirea performanțelor de sustenabilitate. În egală măsură, SGS este un partener serios și credibil în cazul evaluărilor solicitate de instituțiile financiare care au inclus sustenabilitatea unei afaceri în criteriile de acordare a liniilor de credit.

Cu o rețea de specialiști EHS care activează în întreaga lume, vă putem ajuta să implementați un program eficient de îmbunătățire EHS oricând este necesar.

În plus, pentru că SGS se angajează constant să respecte normelor de mediu și sustenabilitate își extinde expertiza și în domeniul testării aditivilor pentru post-tratarea gazelor de evacuare. Testarea aditivilor de tip AdBlue® implică verificări detaliate ale compoziției chimice și efectuarea unor analize precise pentru a asigura că produsele respectă cerințele de performanță și nu contribuie la deteriorarea sistemelor de control al emisiilor. SGS deține singurul laborator din România acreditat RENAR conform ISO 17025 pentru analize ale produselor de tip AdBlue® și este printre puținele companii din România care oferă un test comparativ de calitate folosind un instrument de ultimă generație, conform standardului ISO 22241. Laboratorul SGS din Constanța este capabil să efectueze toate analizele din caietul de sarcini al acestui produs, în conformitate cu standardul relevant.

Despre SGS

SGS este cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume – recunoscută la nivel mondial drept referință în domeniul sustenabilității, calității și integrității. Cei 99.600 de angajați ai SGS operează o rețea de 2.600 de birouri și laboratoare răspândite în întreaga lume. SGS oferă expertiză tehnică și certificare conform celor mai recente legislații și standarde internaționale, garantând clienților săi că pot răspunde eficient și responsabil cerințelor de reglementare și de mediu. Aflați cum poate SGS România contribui la succesul proiectelor dumneavoastră contactând experții SGS.

Articole similare

Ad