Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A început conferința Tranzit, la hotelul Unirea din Iași

Circa 300 de transportatori și reprezentanți ai unor furnizori de produse și servicii dedicate firmelor de transport se întâlnesc azi, 6 iunie, la Iași, la hotelul Unirea, pentru o nouă conferință regională Tranzit.

Unele dintre temele de discuție sunt de interes mai ales pentru operatorii din zonă – modul în care se prezintă piața de transport din România prin comparație cu cea din Republica Moldova și proiectele de infrastructură din regiune, inclusiv cele ce vizează punctele de frontieră, proiecte care atrag investiții în capacități de producție și depozitare, în condițiile în care estul României are perspective interesante de dezvoltare inclusiv datorită proximității de Republica Moldova și Ucraina.

Alte teme sunt de actualitate pentru firme de transport și furnizorii/beneficiarii lor indiferent de regiunile din România de unde provin sau de care sunt legate operațiunile lor. Deoarece creșterea costurilor, care pe fondul volumelor scăzute de mărfuri nu a dus neapărat la o creștere a tarifelor, este una dintre cele mai mai mari probleme din prezent. Iar azi vom trece în revistă aceste costuri și vom vedea cum se mai pot reduce din ele. În plus, amenzile pentru nerespectarea prevederilor din Pachetul Mobilitate încep să se înmulțească în țările vestice. Mai ales în Belgia. De aceea participanții la conferința Tranzit pot afla de la avocați și reprezentanți ai instituțiilor statului cum să pregătească șoferii și cursele pentru a evita sancțiunile și cum să documenteze corect plata remunerației minime din diferite țări. Conferința se încheie într-o atmosferă care are, de asemenea, puternic specific local: concertul lui Pavel Stratan.

Articole similare

Ad