Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Veolia își reafirmă angajamentul pentru energia verde prin preluarea companiei NISAL

Veolia România a cumpărat compania NISAL, cunoscută pentru producerea de energie termică ecologică prin soluții avansate de geoexchange, care utilizează energia geotermală de mică adâncime și tehnologia pompelor de căldură.

Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs, NISAL este un lider în soluții energetice inovatoare în România, incluzând proiecte de recuperare a căldurii din rețelele de canalizare și modernizarea centralelor electrice și a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură.

Achiziția face parte din planul strategic GreenUp al Veolia, destinat accelerării implementării energiilor verzi. Aceasta va permite Veolia să își extindă operațiunile în centrul și vestul României, deservind o bază mai largă de clienți și răspunzând mai eficient nevoilor energetice regionale. Procesul de achiziție se va desfășura pe cinci ani, Veolia va achiziționa în primă fază 80% din acțiunile NISAL, iar preluarea completă va fi finalizată până la finalul acestei perioade. Echipa de conducere actuală a NISAL va rămâne pentru a asigura continuitatea și dezvoltarea activității la nivel local.

„Achiziția NISAL reprezintă un pas important în accelerarea dezvoltării proiectelor și în scalarea soluțiilor noastre inovatoare de energie verde. Această mișcare va răspunde cererii crescânde de decarbonizare și eficiență energetică și va contribui la atingerea obiectivelor asumate în programul strategic GreenUP pentru asigurarea unei transformări ecologice reale: decarbonizare, depoluare și regenerarea resurselor.”,

a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

NISAL, fondată în 1996, oferă servicii complete de proiectare, execuție și întreținere a instalațiilor de încălzire și răcire pentru diverse tipuri de clădiri. Inițial axată pe cazane pe gaz și unități de aer condiționat, compania a evoluat prin integrarea de tehnologii avansate, precum pompele de căldură, forajele geotermale de mică adâncime și recuperatoarele de căldură.

De asemenea, compania NISAL cu peste 80 de angajați, printre care ingineri, manageri de proiect și tehnicieni calificați, dispune de resurse substanțiale, inclusiv trei platforme de foraj și un atelier de 4.000 m² în Mediaș. Această infrastructură robustă va susține proiectele ambițioase de energie verde ale Veolia și va contribui la atingerea obiectivelor sale de mediu.

„Alăturarea forțelor cu Veolia este o evoluție naturală pentru NISAL. Angajamentul nostru comun pentru inovație și sustenabilitate va stimula dezvoltarea de soluții avansate de energie verde. Acest parteneriat strategic va asigura continuarea procesului de inovare și dezvoltare a companiei și a angajaților.”,

a completat Cristian Nistor, CEO-ul NISAL.

Articole similare

Ad